Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények az ebadóról?

Vélemények az ebadóról?

Figyelt kérdés
Szerintetek jó ötlet ha újra bevezetik, vagy ennek hatására még több kutya kerül utcára?
2011. máj. 23. 20:15
 131/151 anonim ***** válasza:
100%

Aki ellenzi, az nyugodtan eljöhet hozzám és kifizetheti azt a 250 ezer Ft-ot, amit rá kellett költeni az Audi A6-osunkra egy kóbor németjuhász miatt... Mert gazdát nem találtunk. Hülye is lenne bevallani. Legalább szerencsétlen jószág nem szenvedett sokáig, 140-el kapta a löfföt.

Styloo

2011. máj. 30. 09:30
 132/151 anonim ***** válasza:

00.40

Igazad van persze ebben is, de arról volt szó, h összeírják a kutyákat, mint egy népszámlálásnál, én reménykedem h valami kisül belőle. Szerintem várni kéne 1-2 évet és akkor kritizálni, ha annyi idő alatt sem történik semmi...

2011. máj. 30. 13:58
 133/151 anonim ***** válasza:
Várni lehet-bármennyit,-de addig több ezer kutyust elpusztítanak a menhelyeken,hogy legyen hely e következőknek!Szerintem is sokkal jobb lenne,ha a veszettségi oltáskor kellene leróni,-egy méltányolható összeget,-és úgy ahogy ez régen is jól működött,az önkormányzat ellenőrzött. Az oltatlan kutyák gazdáját pedig büntette!Az oltás alkalmával lehetne ellenőrizni a jelölést, a gazda kilétét!Sokkal egyszerűbb lenne,kevesebb kiskapuval.
2011. máj. 30. 17:25
 134/151 A kérdező kommentje:

Na de hogyan lehetne ezeket a kiskapukat elkerülni?

Mert pista bácsi a tanyából biztos hogy se nem oltat se nem chipelteti a kutyáit.

És ha nem engedi be az önkormányzat embereit ( mert megteheti ) akkor úgy is azt mond amit akar.

2011. máj. 31. 14:18
 135/151 anonim ***** válasza:

Nem jól érvelsz,mert szerintem pont a tanyákon,falvakban nehéz elkerülni az oltást!Sok egyéb állat is él egy tanyán,az orvos mikor ott jár, a kutyát is oltja. Egy gazdaságban pedig elengedhetetlen az orvos jelenléte!A kutyát el sem lehet dugni, mert az a dolga,hogy jelezze az idegent!Az is igaz,hogy régen, nálunk évente minden tanyán összeírtak minden állatot, még a kutyát is.Ehhez önkormányzatonként csak két ember kéne,hogy eztán is így működjön.Az állatorvos befizetné az oltásban foglalt adót. Az a rengeteg igazolni való, mind csak a visszaélésre adna lehetőséget,és a becsületesek fizetnének,az ügyeskedők kibújnának!

Ezen a "gyakorin" az a baj,hogy mindenki úgy oszt észt,hogy semmiről nincs meggyőződve,csak beszél!

2011. máj. 31. 22:07
 136/151 A kérdező kommentje:

Hááát. Akkor valószínű én látom rosszul.

Az viszont tény, hogy amik itt vannak tanyák, max csírke van benne meg liba, kacsa.

Ezekhez nem jön ki orvos, és így a kutyák sincsennek oltva.

Gazdasági nagyobb állat nem nagyon van, mert nem tudják eltartani. Ha a csírke vagy a liba megbetegszik akkor levágják. Ha olyan a betegsége, akkor elássa a paraszt, de ha pl csak megsérül akkor nyílván megy a fagyasztóba, vagy rögtön a levesbe....

Szal ezeket nem csak kitaláltam.

És a falusi sztorit se csak kitaláltam. Még az újságok is cikkeztek róla.

2011. máj. 31. 22:29
 137/151 A kérdező kommentje:
Úgy értem az állatkínzós és egyéb állat elhanyagolós eset általában falun van.
2011. máj. 31. 22:34
 138/151 A kérdező kommentje:

09:30.

Most méglehet hogy egyszerencsétlent ütöttetek el, az ebadó után valószínű hármat is el fogtok, ha nem vigyáztok.

Mert az biztos, hogy minden fűszálnál is kutya fog teremni.....

2011. jún. 2. 15:25
 139/151 anonim ***** válasza:

Most is minden fűszálnál kiskutya terem. Ne gondold, hogy olyan könnyen gyorsan fogják tudni ellenőrizni. Chip is kötelező, aztán nézz körül! Szerintem 3 rongyot aki meg akarja tartani a kutyáját ki tud fizetni évente.

Lehet, hogy átmenetileg kicsit romlik a helyzet, de hidd el, a törvényt állatvédők erőszakolták ki és nem viccből.

Ha az átmeneti állapotokon túl leszünk, akkor viszont minden kutya regisztrálva lesz, és felelősségre lehet vonni a felelőtlen gazdákat. Hosszú távon csak az vezethet a hazai kutyahelyzet megoldásához, ha tényleg kötelezővé teszik a regisztrációt, ahhoz meg infrasturktúra kell, amihez meg pénz kell, amit meg nekünk kutyásoknak kell összedobnunk, ez egy fajta kutyás szociális háló.

Én továbbra is azt gondolom, hogy rohadt nagy szükség van rá, és ez az első lépés a változás felé.

2011. jún. 2. 15:34
 140/151 anonim ***** válasza:

Az a helyzet h Róma sem egy nap alatt épült...

Lesznek negatív hozadékai, mindennek vannak. De kérdem én: jobb-e a kutyának egy fához kötve élnie az életét, ugye nem? Lehet h ezzel sok kutya utcára kerül, viszont a jövőbeni kutyáknak normális(abb) gazdáik lesznek. Persze ehhez kell az is h a beszedett pénzt a megfelelő célokra fordítsák, de ezen meg akkor lehet vitatkozni, ha elindul a folyamat.

Azon meg könnyű sírni h nincs rendes futtató, nincs semmi, de h lenne, amikor az önkormányzatoknak arra alig van pénze h az iskolákat fenntartsa (hagyjuk az okokat...stb, lényeg h nincs) Tehát ezt bizony azoknak kell megteremteni, akik használni szeretnék, a házadat is te építed/fizeted, a kocsidat is stb.

És ne feledjük, hogy ma rengeteg kutyát ölnek meg v dobnak ki, miért? Mert ivartalanítani aaaaazt nem, kerítést kutyabiztossá tenni aaaaazt nem, kutyát kinyírni ingyen van... Ezt a hozzáállást kéne kiirtani, és igen ezeknek az embereknek nem lesz kutyájuk így nem is fognak fizetni, ki jár jól? A kutyák. (hosszú távon)

A kiskapuk meg...ugyan-ugyan a világon mindig vannak kiskapuk...

2011. jún. 2. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!