Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha egy gyártelep...

Mit tegyek, ha egy gyártelep kutyái folyton megkergetnek, mikor biciklizem?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, viccesen hangzik, de NAGYON idegesítő... :)

Állatbarát vagyok, de legszívesebben jól megrugdosnám őket... (persze nem fogom. csak lélekben.) Kicsi kutyákról van szó, kiférnek a kerítés alatt, nincsenek megkötve. Jó, nem attól félek, hogy megölnek, de ha nekem jönnek, és elesek, miközben száguldozom, az egyikőnknek sem tenne jót. És a kutyáktól amúgy is félek, megharaptak már 1×, csúnya történet. Szóval jönnek utánam kb 100 méteren keresztül, aztán visszamennek a gyártelepre. Nem őrzővédő kutyák, mivel pöttömök, meg akkor nem tudnának elszökni.

Az lenne a kérdésem, hogy pontosan mit mondjak a gyártelepen? Nem tudom, hogy egy 18 éves lány szava mit ér ilyen emberekkel szemben, és akkor legalább már összeszedetten akarom megfogalmazni, amit akarok. Szóval? ^^

2011. máj. 23. 00:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

11.42

AKÁRMEKKORA kutyád van KÖTELESSÉGED elzárni. Amúgy harapott már meg pl tacskó? Lehet nem halsz bele, de hidd el, nem kellemes. Plusz: megharap ok. DE: szerinted ahol annyit nem tesznak meg h elzárják a kutyákat ott van veszettség oltásuk????? Mert kb 90% h nincs, viszont kedvükre csatangolnak....

És már ne is haragudj de a világ nem így működik, aki nem tartja be a szabályokat és ezzel másoknak károkat okoz, azt fel kell jelenteni. Persze nem rögtön, de ha szép szóra nem megy...

2011. máj. 23. 15:42
 12/13 anonim ***** válasza:
igen harapott már meg...
2011. máj. 23. 16:49
 13/13 Szekeres Juli ***** válasza:

Vegyél az egyik kezedbe egy marék apró kavicsot, és dobd eléjük. Így nem sérülhetnek meg, de visszariadnak a kavicsok zajától. Én évekig így bicikliztem, ráadásul kutyával (úgy még inkább nekünk jöttek az ilyen kiszabaduló helyi kutyák).

Vagy vegyél néhány darab 20cm-es láncot (barkácsboltban pár száz Ft), és azt dobd eléjük. Rémes hangja van, ahogy csattan az aszfalton, az ilyen kutyák 90%-a elmenekül előle. Ha mégsem, akkor egy nagyobb, támadóbbhoz hozzá is vághatod, ha az oldalát célzod, baja sem lesz -- de ezt csak legvégső esetben, támadás ellen ajánlom. Kicsit macerás utána összeszedni a láncdaraot, de hamar megtanulják, hogy téged (a láncost) tiszteletben tartsanak :-D Saját tapasztalatom, szintén kutyákkal.

2011. máj. 23. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!