Mit tegyek, ha egy gyártelep kutyái folyton megkergetnek, mikor biciklizem?
Igen, tudom, viccesen hangzik, de NAGYON idegesítő... :)
Állatbarát vagyok, de legszívesebben jól megrugdosnám őket... (persze nem fogom. csak lélekben.) Kicsi kutyákról van szó, kiférnek a kerítés alatt, nincsenek megkötve. Jó, nem attól félek, hogy megölnek, de ha nekem jönnek, és elesek, miközben száguldozom, az egyikőnknek sem tenne jót. És a kutyáktól amúgy is félek, megharaptak már 1×, csúnya történet. Szóval jönnek utánam kb 100 méteren keresztül, aztán visszamennek a gyártelepre. Nem őrzővédő kutyák, mivel pöttömök, meg akkor nem tudnának elszökni.
Az lenne a kérdésem, hogy pontosan mit mondjak a gyártelepen? Nem tudom, hogy egy 18 éves lány szava mit ér ilyen emberekkel szemben, és akkor legalább már összeszedetten akarom megfogalmazni, amit akarok. Szóval? ^^
11.42
AKÁRMEKKORA kutyád van KÖTELESSÉGED elzárni. Amúgy harapott már meg pl tacskó? Lehet nem halsz bele, de hidd el, nem kellemes. Plusz: megharap ok. DE: szerinted ahol annyit nem tesznak meg h elzárják a kutyákat ott van veszettség oltásuk????? Mert kb 90% h nincs, viszont kedvükre csatangolnak....
És már ne is haragudj de a világ nem így működik, aki nem tartja be a szabályokat és ezzel másoknak károkat okoz, azt fel kell jelenteni. Persze nem rögtön, de ha szép szóra nem megy...
Vegyél az egyik kezedbe egy marék apró kavicsot, és dobd eléjük. Így nem sérülhetnek meg, de visszariadnak a kavicsok zajától. Én évekig így bicikliztem, ráadásul kutyával (úgy még inkább nekünk jöttek az ilyen kiszabaduló helyi kutyák).
Vagy vegyél néhány darab 20cm-es láncot (barkácsboltban pár száz Ft), és azt dobd eléjük. Rémes hangja van, ahogy csattan az aszfalton, az ilyen kutyák 90%-a elmenekül előle. Ha mégsem, akkor egy nagyobb, támadóbbhoz hozzá is vághatod, ha az oldalát célzod, baja sem lesz -- de ezt csak legvégső esetben, támadás ellen ajánlom. Kicsit macerás utána összeszedni a láncdaraot, de hamar megtanulják, hogy téged (a láncost) tiszteletben tartsanak :-D Saját tapasztalatom, szintén kutyákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!