Mocskos szaporító akar megválni a kiskutyáktól.
Ilyet NEM PÉNZELÜNK!!
Tele van a net olyanokkal,akik beugrottak ilyen hirdetéseknek,és jól megjárták.
Ezen kívül nem tudhatod,milyen horror körülmények között vannak a szülők.
A "hobbysták"ugyanúgy szaporítók,csak ők nem pénzért,hanem ostobaságból gyártják a papír és eü.szűrések nélküli kutyák kölykeit.Tőlük is kifoghatsz jó eséllyel problémás kölyköt.Ráteszik a szukájukra a legközelebbi kant,amiről a 0 szakértelmükkel azt hiszik,hogy szép.Egyébként ezek sem adják a kölyköket ilyen formában.
Tenyésztő NEM ad el 6 hetes kutyát,főleg nem oltás,chip,szerződés,tk nélkül,és nem egész almot árul egyszerre.
Egyébként az én szaporítótól vett kutyám 3 éves koráig félmilliómban van,idegbeteg,problémás.
Ha eldöntötted,hogy elhozod,minek tetted fel a kérdést?
Amit kaphatsz óccsóér:
-egy idegbeteg kutyát
-egy rakás kiadást a hozott betegségek miatt
-elpusztulhat a kiskutya bármelyik pillanatban váratlanul
-a pénzeddel egy horrortelepet támogatsz(ha nem mehetsz házhoz a kiskutyáért és a szaporító nem mutatja meg a tartási körülményeket,biztos hogy gáz van.Ilyen esetben az állatkínzást pénzeled.Amíg vevő van,működni fog a kölyökgyár,és ebben minden vevő bűnrészes)
-legjobb eset,ha csak annyi gond lesz a kicsivel,hogy keverék és esetleg hasonlítani sem fog csivire.
Szerintem a szaporitas ES a szaporitoktol valo VASARLAS is pusztan anyagi kerdes. A szaporito anyagi haszonszerzes celjabol ontja a kolykoket esz nelkul, nem torodve sem a fajtatisztasaggal, sem az egeszseggel. Az, aki szaporitotol vesz kutyat (es meg meg is magyarazza, hogy a kutya az kutya, es milyen jo megvenni egy zsakbamacskat), az szinten kizarolag sporolasbol dont igy.
Egy dolgot kell tisztazni: a torzskonyv nelkuli kutya KEVEREK. Nem letezik olyan, hogy "az enyem az fajtatiszta, csak nincs papirja", akkor van egy xy fajtara hasonlito kevereked. Es ezek utan mar csak annyit kell eldonteni a vevonek, hogy keverekert adna-e 25-30.000 Ft-ot. Nem, igaz? Mert akkor a menhelyrol mar ingyen is ki lehet hozni a kevereket. Akinek meg megeri ennyit kiadni egy keverekre, hat vigye. De ne hivja fajtatisztanak, mert nem az!!! A kolykoknek a torzskonyv kivaltasa 5.000 Ft (mar, ha a tenyeszto MEOE tag es a szulok tenyeszszemlezett allatok). Ez kolykonkent durvan egy tizessel dobja meg az arat, szerintem ennyit siman meger az a papir, ami bizonyitja a fajtatisztasagot es nyomon kovethetove teszi nemcsak a kutya szarmazasat (genetikai artalmak, egeszseg, kullem, karakter nagy esellyel elore tudhato), de a tenyesztot is (erkolcsi es anyagi felelosseg az altala eladott kutyak irant). Ezek a csivi keverek kolykok 6 hetesen, oltasok nelkul szerintem tulsagosan dragak.
Legfeljebb majd nagy korára így fog kinézni:
Van már jópár ilyen kérdés, ahová a képet is feltették, hogy milyen lett a csivava-yorki felnőtt korára. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!