Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszettség elleni oltás...

Veszettség elleni oltás elmaradására bünti?

Figyelt kérdés
Nemrég kérdezte itt valaki,hogy jár-e büntetés,erről jutott eszembe.Nálunk van egy kutya,tavaly novemberben be kellett volna oltatni,de apu nem vitte el azóta se.nem felejtette el,ha esetleg erre gondolnátok,mert direkt csinálta!én még tanulok,nincs pénzem rá.lehetne valakinek szólni esetleg,hogy aput megbüntessék?csakhogy megtanulja hogy ezzel ne játszon,és mindig elvigye?valahol olvastam,hogy a kutyát el is vehetik,ez igaz?
2011. máj. 12. 14:21
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:

Mivel a büntetés 80.000 Ft és ismerek olyat akit már büntettek,nem hiszem hogy jó lenne ha apukádat valaki feljelentené.

Inkább te mondd meg neki,hogy ennyi a büntetés, hétha akkor észbekap és elviszi.

2011. máj. 12. 14:25
 2/34 anonim ***** válasza:
0%
ha nem akarja nem kell elvinni! nem olcsó éppen eézrt én sem szoktam elvinni aztán semmi baja. ez csak azért van mert ez így szokott lenni. ha nem akarja elvinni, akkor nem viszi.
2011. máj. 12. 14:32
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
De bizony, hogy el kell vinni! Ez nem úgy van, hogy ha nem akarja nem adatja be. És ha az a kutya megmar valakit? Nem véletlenül KÖTELEZŐ a veszettség elleni oltás! Mond meg apukádnak, hogy sokkal olcsóbb az oltás mint a büntetés, ha véletlenül lebukik.
2011. máj. 12. 14:34
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azt azért ne akard hogy megbüntessék! Az a családotoknak sem lenne jó. Nagyon sok a büntetés. Anyukád nem tudja beoltatni? Vagy egyszerűen az orvost kéne kihívni a kutyushoz és ha már ott van akkor talán az apukád sem merné azt mondani hogy nem olthatja be vagy nem fizeti ki. Meg az orvos figyelmeztetné rá, hogy ha nem tartja be a törvényt, akkor neki bejelentési kötelezettsége van és fel fogja jelenteni a mulasztásért.
2011. máj. 12. 14:35
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédomban van 2 kutya. Eddig még soha nem mentek ki az udvarból nem, hogy sétálni, még oltást sem kaptak. Ráadásul fél/háromnegyed napra be vannak zárva egy 2x3m -es alapterületű ketrecbe. Még senki nem bűntette meg őket :(
2011. máj. 12. 14:39
 6/34 anonim ***** válasza:
53%

Kedves második, akkormajd fizeti a büntzetést:

1.mert a kutyája nincs bejelentve

2.mert nincs új, számozott oltási könyve

3. mert nincs érvényes veszettség elleni oltása.

Ez akárhogy számolom 120 ezer felett lesz... Szerintem olcsóbb lenne oltatni.

2011. máj. 12. 14:39
 7/34 anonim ***** válasza:
Hol lehet kérni vagy mikortól adják az új számozott oltási könyvet?
2011. máj. 12. 14:41
 8/34 anonim ***** válasza:
55%

Az új oltási könyv kötelező 2010. január 1 után.

A veszettség elleni oltást az állatorvos már csak új könyvbe adhatja.

Tehát (elvileg) tavalyki kellett volna cserélődnie az összeskönyvnek.

Ha most viszed a kutád oltatni, és nincs akkor az állatorvos adni fog.

2011. máj. 12. 14:43
 9/34 anonim ***** válasza:
38%
Mi a francért tart kutyát az olyan ember, aki ennyi nem képes foglalkozni vele?
2011. máj. 12. 14:47
 10/34 A kérdező kommentje:
azért nem oltatja be,mert ezen akar spórolni!mikor a faluba mindenki vitte a kutyát,ez csak legyintett,azt mondta hogy majd kihívja az orvost,azóta se tette meg.csak apuval élek,ketten vagyunk.ha orvost hívnék,tudná hogy én voltam,és abból lenne a balhé :( oltási könyve van,a tavalyi oltás az első ami elmaradt.viszont én rendszeresen kiviszem sétálni,és más kutyák közé,már komolyan aggaszt ez az egész.én nem is akartam hogy legyen kutya,mert nem foglakozik vele,én gondozom,etetem,minden nekem marad...mikor megkérdeztem,miért hozta,ennyi volt a válasz:mer köll...nehogy félreértsétek,imádom a kutyát,semmi pénzért se szabadulnék meg tőle,csak hát nem értem miért kell elvállalni egy élőlényt ha tudom hogy nem foglalkozom vele.nehogy már az a 3500ft földhöz vágja,1x kell kiadni egy évben ennyit rá,de még erre is sóher.
2011. máj. 12. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!