Kölyökkutya oltás - mikor is vigyem legközelebb? (ld. Kieg)
Figyelt kérdés
Kaptam egy tíz hetes kiskutyát, az oltási könyve szerint 7 hetes korában kapott vanguard plus cpv vakcinát (ha jól gondolom, akkor ez a parvo elleni). Azt mondták, hogy két hét múlva, vagyis csak 12 hetesen kell vinnem újra oltatni. Viszont mindenhol azt olvastam, hogy 12 hetes korra már 4 oltásának kell, hogy legyen. Hogy is van ez? Mikor vigyem?2011. okt. 4. 07:42
1/10 anonim válasza:
Egy új jövevényt, legyen az kölyök vagy idős kutya, javasolt elvinni minél hamarabb állatorvoshoz, egyrészt, hogy kiderítsd, tényleg azt kaptál-e amit akartál (lehet hogy nem jó a szóhasználat, bocs, de tény, hogy történt már olyan, hogy németjuhászként árult kölyökről derült ki, hogy valami nagyon keverék). Másrészt meg azért, hogy az ilyen kérdésekre választ kapj. De fel is hívhatod és megkérdezheted.
2/10 anonim válasza:
Mind1 hogy mikor kezded az oltásokat. Igen akkora már ált megkell lennie mind a 4nek. De énmár láttam olyat is hogy 1 évesen kezdte az oltásokat. 2 hetente kell menni nekünk alkalmanként 3800 Ft volt most beteg lett a kutya 4 hónaposan cseresznye szeme van 5000 ft volt a vizsgálata és 1500 a szemcsepp de lehet hogy műteni is kell ami kb 10000-50000Ft lessz szerintem úgy olvastam szval szabadulj meg a kutyától amíg nem szokott hozzátok teljesen!!!
3/10 anonim válasza:
Ésha műtét után szövődmény lessz akkor egész életében szemcseppezni kell mindennap. A régebbi kutyánknak megvolt minden oltása és mégis 1 évesen elkapta a Parvot mégegyszer mondom gondold/gondoljátok át hogy kell e ez nektek voltmár tengerimalacom is az a legjobb nincs vele gond ......
4/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, te teljesen hülye vagy? :D Csak mert a te kutyádnak szembetegsége van és sokba kerül az ellátása szabaduljak meg a kutyámtól? :DDDDDD
2011. okt. 4. 08:13
5/10 anonim válasza:
Ígyvan olyan nincs hogy egész életében egészséges lessz én szóltam előre...
6/10 A kérdező kommentje:
Neked ilyenkor nem az iskolában kellene lenned? :DDD
2011. okt. 4. 08:18
8/10 anonim válasza:
Ha hozzád került a kutyus, akkor néhány nap múlva (én a második napon vittem) érdemes elnézni a leendő állatorvoshoz. Ő mindent elmond, és legalább megismerkedtek egymással.
9/10 A kérdező kommentje:
Az állatorvost ismerem, a másik kutyánkkal hozzá járunk, meg ő oltja a lovainkat is. De a kutyust akkor mindenképp elviszem a héten, hogy megbeszéljük az oltás részleteit meg hogy megnézze a kutyut. Köszi a választ!
2011. okt. 4. 08:55
10/10 anonim válasza:
A lényeg, hogy minimum 14 napnak el kell telni az oltások között. Én egyből vittem mindig, amint lehetett, hogy minél hamarabb alakuljon ki a védettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!