Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan tudhatom, hogy a...

Honnan tudhatom, hogy a kutyám lyme-kóros?

Figyelt kérdés

Elég gyakran kell kiszednem belőle kullancsokat, majdnem heti szinten. Hosszú fehér szőre van, és tegnap késő este amikor játszottam vele láttam, hogy a jobb első lába alatt a hónaljánál egy bizonyos területen vér vörös/ sötét lilás a bőre. Sebek, kiütések nincsenek rajta. A többi helyen a szokásos szép kis rózsaszín bőre van.

Nos, én erről a területről még nem szedtem ki kullancsot soha, így arra gondoltam, hogy amikor bukdácsolt felfelé a betonlépcsőn akkor megüthette magát. Elég gyakran elesik még a saját lábában is, így rendszeresen a lépcsőn is elszokott. :) Kb. 1 hete picit húzta is a jobb első lábacskáját 1 napig, aztán estére nem volt már semmi baja, így különösebben nem foglalkoztam vele.

Enni eszik rendesen, jó kedvű, vidám, játékos és sokat rosszalkodik mint mindig. :)

Öreg kutyusról van szó...

Szerintetek aggódjak, vagy nem lehet olyan nagy a baj? Holnap viszem orvoshoz!

2011. máj. 8. 12:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Védekezel valahogy a kullancsok ellen?
2011. máj. 8. 13:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Persze, van neki nyakörve, meg az állat boltba valami folyékony szert adtak amit a szőrére kell önteni. De múltkor pl. az orra fölött volt egy kullancs 0.5 centire. :/
2011. máj. 8. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kullancs elleni szerek általában csak megölik a kutyába belemenő rovart.A foltja a kutyádnak inkább ütésnek az utóhatása lehet.

Csináltass egy Lyme tesztet.

2011. máj. 8. 13:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem csak megütötte magát!
2011. máj. 8. 13:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Sántaság, duzzadt ízületek, láz a tipikus tünete a Lyme kórnak. Mutasd meg állatorvosnak, lehet, hogy csak megütötte tényleg, de lehet, hogy más is van a háttérben.

A készítmények nagy része úgy hat, hogy a kullancs megcsípi a kutyát, és még a fertőzés előtt elpusztítja. De egyik sem biztosít 100%-os védelmet.

Viszont. ha "csak" a lába, ajánlanám, hogy oltasd be. Az emberekkel ellentétben, a kutyáknál létezik Lyme kór ellen oltás, bár ez a attól nem védi meg, hogy belemenjen a kullancs, és attól sem, hogy egy másik mbetegséggel, a babesiosissal ne fertőződjön, viszont legalább egy vírus ellen védve lenne.

2011. máj. 8. 14:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én kutyám volt már lyme-kóros. Szerencsére most már miden rendben van vele. Eleinte csak bágyadt volt, de már akkor elvittük az orvoshoz, aki megállapította, hogy lyme-kóros. Ezután nem evett, teljesen lesoványodott, menni is alig bírt. Ameddig eszik és jó kedvében van addig szerintem nincs baj, de lehetőleg a leggyorsabban lássa orvos.
2011. máj. 8. 18:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a sok hasznos választ. Kicsit megnyugodtam, de elviszem holnap. :)
2011. máj. 8. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!