Honnan tudhatom, hogy a kutyám szemében én vagyok a falkavezér?
a falkavezér elmélettel amúgy nagyon komoly gondok vannak, mert a kutya nem tekinti az embert fajtársának.
kuksi: [link]
Akkor vagy vezetője a kutyádnak, ha a döntéseit bármikor felül tudod írni, le tudod hívni akár vadról, vagy tüzelő szukáról is, és bármikor tudsz neki új szabályokat felállítani (pl. ezt a kutyát nem közelítheti meg, ezt az ajtót nem lépheti át, stb).
A többi maszlag. Ha ezek megvannak, akkor baromira mindegy, hogy ki eszik előbb...
OFF:...Kubinyi cikkekkel cáfolni valamit az balgaság Kedves Károly... az a nőci nem sokminden gyakorlati dolgot tud sem a farkasokról sem a kutyákról -majd egyszer csinál egy jólnevelt etorobotot magának (ezen dolgozik évek óta:) azzal nem lesz semmi gondja és biztos kap majd valamilyen tudományos elismerést is, de attól még egy kutyát sem fog tudni fenevelni tisztességesen, hozzáértőként...!(amire azért az embrek nagy része képes, etológiai végzettség nélkül is)
ON:
ha a kutya elfogadó, nyugodt, engedelmes, együttműködő, hagyja, hogy az ember döntsön helyete amikor a helyzet megkívánja akkor elfogadja azt falkavezérnek-senki nem állítja, hogy a kutya az embert kutyának nézi de a kommunikációja igen sajátságos és ez sokkal közelebb áll a fajtárs farkaséhoz mint az emberéhez ezért nekünk kell előbb megismerni az ő "beszédüket" és nem várhatjuk el tőlük, hogy majd ők megtanulnak verbálisan kommunikálni velünk a saját nyelvünkön
(farkas és kutya egymással szaporodni képes, és genetikailag közelebb állnak egymáshoz mint én és Kubinyi:))) ezért egy fajról kell beszélnünk, a különbözőségek mellett is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!