Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adjatok tanácsot, fogalmam...

Adjatok tanácsot, fogalmam sincs melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy kiskutyát, de fogalmam sincs melyik fajtát válasszam. Rengeteg fajta van amelyik tetszik.. Emberbarát, gyerekszerető kutyát szeretnék. Jó lenne ha megtudnám tanítani jó sok trükkre..:) Sokat foglalkoznék vele, szeretek kirándulni, sétálni futni, tehát Őt is vinném magammal. De néha pedig nincs kedvem sehová se menni:S Mindegyik fajtának utána néztem már amelyik tetszik,de fogalmam sincs :/ Ha megis lenne a fajta először járnék kiállításokra, tenyésztőkkel beszélnék, mégtöbbet utána olvasnék, és csak utána vásárolnám meg. ( előreláthatólag, erre csak jövő év nyarán lenne lehetőségem)

Fajták amelyek tetszenek:

Boxer

Amerikai és Angol c. spániel

Csivava , Palota pincsi, Havanese, Papillon, Yorkshire terrier

Jack russel terrier

Foxi

West Higland White terrier (westi)

Mopsz

Schnauzer

Berni pásztor

Münsterlandi vizsla

Szóval rengeteg van…és nem tudok választani. Szerintem sokan gondolhatják, hogy milyen egy hülye nőszemély lehet ez. De tényleg fogalmam sincsen..:S És kérlek titeket ne hurroghatok le,hanem adjatok tanácsot. Vagy esetleg ha még neked is lenne tipped akkor azt is megoszthatod velem. De úgy kérlek titeket, ne ajánljatok fajtát, hogy elfogultak vagytok, mert nektek az van.. Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszol!

2011. máj. 7. 13:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

Én a golden retrievert ajánlanám. Hihetetlenül gyerekbarát kutyák, nagyon barátságosak, kedvesek. A túrázást nagyon szeretik és akár egész nap képesek menni, de akkor sem csavarodnak be, ha egy nap kimarad a séta. Gyorsan tanulnak, okos kutyák. Nekem is goldenem van, rengeteg trükköt megtanult már.

Ha kisebb kutyát szeretnél, akkor a spániel.

A kistestű ölebek és terrierek szerintem nem igazán valóak gyerek mellé, mert nehezebben bírják a gyerekek zajongását, nyomorgatását, mint a nagyobbak.

A mopsz nagyobb túrákra nem igazán alkalmas a rövid orra miatt. A boxer meg elég hiperaktív, izgága, én kisgyerek közelébe nem szívesen engedném.

2011. máj. 7. 18:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem torpe schanuzerem van, es a listabol is csak azt tudom ajanlani (es nem elfogultsagbol) vagy esetleg meg a spanielt.

Persze igazibol neked kellene tudnon milyen kutya fer bele az eletviteledbe (es ne csak a jelent nezd hanem 10-15 ev mulva...)

Pl. van-e kert? Kinti vagy benti kutyat akarsz? mennyit tudnal a kozmetikazasaval tolteni? mennyire tudnal odafigyelni az egeszsegere? etkezes, ful, bor, szor stb...

Es a mozgasigenyek kozott is nagy kulombseg van, egy vizslanak meg egy mopsznak osszehasonlithatatlan.

A spaniel es a snaci azok a kutyak akik szerintem (es szamomra) a legtobb eletvitelbe belefernek. Kicsik, de ugyanakkor nem kifejezetten "szobakutyak". lehet veluk kirandulni, sportolni, de ugyanakkor a lakasban is kellemes tars. A spanielnek talan kicsit nehezebb a karaktere, de a snaci konnyen tanithato, elenk de nagyon ertelmes es fegyelmezheto es nem hiperkativ.

2011. máj. 7. 19:27
 13/17 anonim ***** válasza:
berni pasztor
2011. máj. 7. 22:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Van kert! :) Hát szerintem a Snaci lesz a befutó:):) Küllemre is tetszik, és most,hogy utána olvastam a jelleme is úgynéz ki,hogy megfelelő:)
2011. máj. 8. 10:06
 15/17 anonim ***** válasza:
És az nem gond,hogy kozmetikázni kell?
2011. máj. 8. 10:42
 16/17 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem!

Ennyit megérdemel..sőt..sokkal sokkal többet:)

2011. máj. 8. 15:55
 17/17 anonim ***** válasza:

En vagyok a snacis :)

Ha gondolod irj privit, tobb tenyesztot is ismerek es a fajtamentoket is, szivesen segitek kutyat talalni. Es a fajtarol is szivesen meselek reszletesebben ha erdekel.

2011. máj. 8. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!