Mit kell tennem, hogy a saját tenyésztésű fajtám az FCI által elfogadott legyen?
A szituáció a következő:
10 éve várok arra, hogy elég ismeretem, tapasztalatom és pénzem legyen egy új fajta kutya kitenyésztéséhez. 9 éve a zsebpénzemből egy fillért nem költöttem el, csak is az új fajta kitenyésztése hajtott.
Meg vannak a terveim("a" terv, "b" terv és "c" terv), az elképzelésem az új fajtáról. Mára már megvan van 3 kutyám, mind a 3 más fajta, tenyésztőtől, csak is a legjobb helyről, hogy a felmenők tökéletesek legyenek.
Egyedül azt nemtudom, hogy mennyit kell érte fizetni, vagy mégis mit kell tennem, hogy törzskönyveztessem majd az új fajta kutyákat. Egyébként kérdezhettek a leendő fajtámról bármit, ha kíváncsiak vagytok. Még annyit kérnék, hogyha kritizáltok, FINOMAN tegyétek.
Köszönöm!
vanyyy
Attól nem lesz különleges senki, hogy sikerült egy olyan fajtát beszerezni, ami másnak még nincs, aztán almot csinálni.
Csináljon olyan fajtában nagyot, ami mindenhol van és sok van belőle. Na az a kihívás!
Kár hogy "eltűnt" a kérdés kiírója.Engem érdeklene mit ért a b és c terv alatt?
Mitől lennének jobbak a három fajta keresztezéséből született kölykök? mi a cél?
Nekem eszembe nem jutna ilyen hosszú távon tervezni, max annak látnám értelmét hogy, alapul veszem mondjuk a Filtzmói boka kergető fajtát és a kor elvárásainak megfelelően, úgy hogy az akutya jólétét szolgálja megpróbálnám tökéletesíteni illetve az elképzeléseimet a fajta kedvelőivel elfogadtatni hogy aztán a következő generációban rögzüljenek az új/jobb tulajdonságok.
Szerntem az alapul választott három fajta úgy jó ahogy van.
Egyre inkább kamu a kérdés de még így is jó...jobb mint az úristenfialaszukapedignemisvoltfedztetvemilegyenmost típusúak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!