Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tennem, hogy a saját...

Mit kell tennem, hogy a saját tenyésztésű fajtám az FCI által elfogadott legyen?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő:

10 éve várok arra, hogy elég ismeretem, tapasztalatom és pénzem legyen egy új fajta kutya kitenyésztéséhez. 9 éve a zsebpénzemből egy fillért nem költöttem el, csak is az új fajta kitenyésztése hajtott.

Meg vannak a terveim("a" terv, "b" terv és "c" terv), az elképzelésem az új fajtáról. Mára már megvan van 3 kutyám, mind a 3 más fajta, tenyésztőtől, csak is a legjobb helyről, hogy a felmenők tökéletesek legyenek.

Egyedül azt nemtudom, hogy mennyit kell érte fizetni, vagy mégis mit kell tennem, hogy törzskönyveztessem majd az új fajta kutyákat. Egyébként kérdezhettek a leendő fajtámról bármit, ha kíváncsiak vagytok. Még annyit kérnék, hogyha kritizáltok, FINOMAN tegyétek.

Köszönöm!

2011. máj. 4. 14:31
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Egyébként melyik ez a 3 fajta?
2011. máj. 4. 15:41
 12/34 A kérdező kommentje:

Biológia érettségit végeztem, tenyésztőkkel konzultáltam és a lányom vinné tovább a tenyésztést, ha öreg leszek, neki 12 éves létére érett gondolkodása van, felelősségteljes, saját kutyáinkat ő vezeti fel kiállításokon. Engedélyt kérnék több kutya tartására, a tenyésztésre nem alkalmas egyedeket ivartalanítva odaajándékoznám felelősségteljes rokonoknak, gazdijelölteknek(már van egy pár ismerősöm, aki mindig minden körülmények között várja a "hibás csöppséget").

Én nem párezer forintról beszélek, komolyan gondolom ezt az egészet. A kutyáim szűrve lesznek(1 már szűrve van) és a lehető legjobb körülmények között élnek.

2011. máj. 4. 16:36
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj,itt nem a szűrésről van szó.

(mi az, hogy biológia érettségi? ugye nem arra akarsz alapozni?)

Ha erre szánod az életed, vágj bele. de ez nagyon sokmillió forint és sok kutya. Mondjuk kezdesz 3 kutyával, az évente 20 elajándékozni való kölyök. 10 év alatt 200. Hol van ennyi ismerősöd?

szerintem nagyon nem tudsz semmit és nagyon nem néztél utána ennek,mert akkor nem azt kérdeznéd 3 különbözőfajta kutya birtokában, hogy hogyan indíthatod el az FCI engedélyezést.

Akkor tudnád, hogy azt talán a lányod indíthatja majd el.

HA......

2011. máj. 4. 16:42
 14/34 anonim ***** válasza:
Egyébként milyen kutyát tenyésztenél?
2011. máj. 4. 16:51
 15/34 A kérdező kommentje:

Rendben, igen ezt nem tudtam, ugyanis tudtommal még nem tenyésztettem ki új fajtát :/

Hogy-hogy milyen kutyát? Egyenlőre a leendő kutyák keverékeknek mondhatóak...

2011. máj. 4. 17:44
 16/34 anonim ***** válasza:
De mi az a 3 fajta ami most megvan?
2011. máj. 4. 17:46
 17/34 A kérdező kommentje:
Golden retriver, Angol cocker spániel, Vizsla.
2011. máj. 4. 17:50
 18/34 anonim ***** válasza:

Miért nem egy már meglévő fajtát kezdesz el tenyészteni? Úgy is lehet kiemelkedő eredményeket elérni és a keverék kutyák számát sem gyarapítanád.

Mik a koncepcióid az új fajtával? Mert úgy felesleges elkezdeni, ha semmi célod nincs a tenyésztéssel, csak hogy kikiálthass egy új fajtát. Kedvencnek bőven alkalmasak a már meglévő fajták, csak akkor látnám értelmét ennek az új fajta alapításnak, ha valami nagyon speciális célra lennének tudatosan szelektálva.

2011. máj. 4. 17:53
 19/34 anonim ***** válasza:
37%

Van amikor egyetértek a keresztezéssel, a keverék gyártással. Azt hiszem amerikában labraberneese-t tenyésztenek autista-segítőkutyának. Ezt pl nagyon jó ötletnek tartom. De az biztos, hogy piszok sok munka, és piszok sok pénz kell hozzá. Mire szeretnéd "alkalmazni" a blökiket?

Kívánom,hogy ha ez az álmod,sikerüljön, de nem tudom,hogy van e egyáltalán értelme belekezdeni.

2011. máj. 4. 18:26
 20/34 anonim ***** válasza:

3 jellemben hasonló kutyát akarsz keresztezni.

ennek nem sok értelmét látom, ha már,akkor valami jelentős, vagy kardinális változást hozó fajtát kéne belerakni...de mindegy ez messzire vezetne

2011. máj. 4. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!