Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy csinálják a tenyésztők?

Hogy csinálják a tenyésztők?

Figyelt kérdés
Hogy tudják a kiskutyákat nevelni, takarítani? Tudtommal nekik is van rendes munkájuk meg minden általában... Mindegy egyes alomnál nem vehetnek ki 8 hét szabadságot. Vagy igen? Amikor nézegetem a kennelek honlapját, a képeket, videókat akkor jut ez eszembe. Legtöbb képen, videón a kiskutyák a házban vannak, minden szép rendes és tiszta. Nekünk is volt már vemhes befogadott kutyánk és az nagyon nem így nézett ki. A kiskutyák mindenhol kis pisitócsákat és kakikat hagytak ha 5 percig nem figyeltünk oda, aztán beleléptek stb... És hát egy bizonyos kor kell ahhoz is, hogy lehessen tanítani őket. Szóval ők hogy csinálják hogy minden szép rendes és közben az életük és élik?
2011. ápr. 22. 12:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez segítség nélkül nem nagyon megy. Vagy szülők, vagy a párja dolgozik olyasmit ahol jól keres, így lehet csak a hobbijának élni.

Illetve az a variáció van még, hogy olyasmi munkát talál ki magában, amiből jól tud keresni, de a saját maga főnöke, vagy mondjuk az alkalmazottjai ellátják ilyenkor a feladatokat.

2011. ápr. 22. 13:18
 12/19 anonim ***** válasza:
első 2 hét nálunk szabi...utána 2-3 óránként valaki hazaszalad megnézni őket. Utána ha elég nagyok akkor van felállítható kutyaovink és abban laknak napközben, vagy a lakásban vagy ha jó idő van akkor a hátsó teraszon egy napernyő alatt:)
2011. ápr. 22. 13:31
 13/19 A kérdező kommentje:
Én is tervezem hogy majd lesz egy saját szobájuk a házban és a kertben is. De nem piszkolják magukat össze? Egy pici kutya nem bírja ki addig mint egy felnőtt... Nem arról van szó hogy undorodom tőle, ha ez normális akkor nem fogok aggódni. És az anyát is otthagyod vagy olyan a ketrec hogy ki tud jönni ha a akar?
2011. ápr. 22. 13:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

több elkülönítő helyet is kell csinálnod.

El kell különítened a tüzelő szukát a kanoktól úgy, hogy a kanok ne is érintkezhessenek vele ésne menjenek rá arra a földre, ahová pisil. ( ha megengeded tuti a harc.)

el kell különítened a 3-8 hónapos kölyköket a nagyoktól, külön etetni, külön területet hagyni a játszásra, hiszen a kicsik bevadulnak, rohangálnak és keményet kaphatnak a nagyoktól.

kell hogy legyen egy plust terület beteg kutyának, és kell egy akicsi kölyköknek.

És amikor kölykök vannak,akkor bizony felmosol naponta hússzor.

2011. ápr. 22. 13:42
 15/19 A kérdező kommentje:
Kan kutyákat nem szeretnék a háznál tartani. Valahogy ha én A Kutyára gondolok akkor a szukák jutnak eszembe. Ismerek más tenyésztőt is akinek csak szukái vannak. A kanok meg más gazdáknál. A többi az természetes. Én felmosok naponta 20x, igazából azzal volt a bajom hogy nem tudom mi a megszokott, és emiatt aggódnék hogy nincs-e valami baj. :D
2011. ápr. 22. 13:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Akiktől én vettem a kutyát, azok mindketten vállalkozók és javarészt otthon dolgoznak, tehát 24 órás felügyelet alatt vannak a kutyák. Ráadásul gyakorlatilag a kutyákért dolgoznak.
2011. ápr. 22. 13:55
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért a rendes tenyésztés lényege,hogy a kan vérvonalad is rendben legyen. Lehet, csak szukákat tartani, de én nem tartom igazi tenyésztésnek.

A kan vérvonalat megcsinálni legalább olyan nehéz mint a szukát. És egyforma fontos mindkettő.

2011. ápr. 22. 14:04
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
Akik nagyon komolyan csinálják sok kutyával a tenyésztést,főállású gondozókat alkalmaznak.Én is melóztam ilyen kennelben.
2011. ápr. 22. 14:12
 19/19 A kérdező kommentje:

Attól hogy a kutya másnál van, még a tenyészet tagja. Erről még nem hallottál? Csupán nem én nevelem.

Utolsó, aki nagyon komolyan csinálja annak kevés saját kutyája van mert aki komolyan csinálja az a kutya lelki igényeire is figyel és a kutyának nem az az igénye, hogy aranykalitkában gondozzák jól megfizetett dolgozók, hanem a lelki kapcsolat a gazdával. És sok kutyával nem lehet rendesen foglalkozni. Ez az én véleményem.

2011. ápr. 22. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!