Hogy csinálják a tenyésztők?
Szerintem ez segítség nélkül nem nagyon megy. Vagy szülők, vagy a párja dolgozik olyasmit ahol jól keres, így lehet csak a hobbijának élni.
Illetve az a variáció van még, hogy olyasmi munkát talál ki magában, amiből jól tud keresni, de a saját maga főnöke, vagy mondjuk az alkalmazottjai ellátják ilyenkor a feladatokat.
több elkülönítő helyet is kell csinálnod.
El kell különítened a tüzelő szukát a kanoktól úgy, hogy a kanok ne is érintkezhessenek vele ésne menjenek rá arra a földre, ahová pisil. ( ha megengeded tuti a harc.)
el kell különítened a 3-8 hónapos kölyköket a nagyoktól, külön etetni, külön területet hagyni a játszásra, hiszen a kicsik bevadulnak, rohangálnak és keményet kaphatnak a nagyoktól.
kell hogy legyen egy plust terület beteg kutyának, és kell egy akicsi kölyköknek.
És amikor kölykök vannak,akkor bizony felmosol naponta hússzor.
Azért a rendes tenyésztés lényege,hogy a kan vérvonalad is rendben legyen. Lehet, csak szukákat tartani, de én nem tartom igazi tenyésztésnek.
A kan vérvonalat megcsinálni legalább olyan nehéz mint a szukát. És egyforma fontos mindkettő.
Attól hogy a kutya másnál van, még a tenyészet tagja. Erről még nem hallottál? Csupán nem én nevelem.
Utolsó, aki nagyon komolyan csinálja annak kevés saját kutyája van mert aki komolyan csinálja az a kutya lelki igényeire is figyel és a kutyának nem az az igénye, hogy aranykalitkában gondozzák jól megfizetett dolgozók, hanem a lelki kapcsolat a gazdával. És sok kutyával nem lehet rendesen foglalkozni. Ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!