Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy csinálják a tenyésztők?

Hogy csinálják a tenyésztők?

Figyelt kérdés
Hogy tudják a kiskutyákat nevelni, takarítani? Tudtommal nekik is van rendes munkájuk meg minden általában... Mindegy egyes alomnál nem vehetnek ki 8 hét szabadságot. Vagy igen? Amikor nézegetem a kennelek honlapját, a képeket, videókat akkor jut ez eszembe. Legtöbb képen, videón a kiskutyák a házban vannak, minden szép rendes és tiszta. Nekünk is volt már vemhes befogadott kutyánk és az nagyon nem így nézett ki. A kiskutyák mindenhol kis pisitócsákat és kakikat hagytak ha 5 percig nem figyeltünk oda, aztán beleléptek stb... És hát egy bizonyos kor kell ahhoz is, hogy lehessen tanítani őket. Szóval ők hogy csinálják hogy minden szép rendes és közben az életük és élik?
2011. ápr. 22. 12:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%
Nem, nincs rendes munkájuk. A tenyésztők főállásban tenyésztők, hiszen a kölykökkel a nap 24 órájában együtt kell lenni. Nálunk special úgy van, hogy mindig nyáron ellik meg a szukánk, így nekem nincs suli, velük vagyok egész nyáron. 15/L
2011. ápr. 22. 12:43
 2/19 A kérdező kommentje:
A szuka kutya bármikor tüzelhet és sok más is közbeszólhat, így szerintem nem lehet azt úgy eldönteni hogy mindig nyáron fog elleni...
2011. ápr. 22. 12:46
 3/19 anonim ***** válasza:
35%
Első vagyok. Az én szukám októberben és áprilisban szokott. Mindig. Így április elején(általában 7-8 körül)tüzel, az első pároztatás a 9-napon van a második a 11.napon, ezután jön a beágyazódás. 63-64 napig vemhes, így pont június elejére esik az ellés.
2011. ápr. 22. 12:49
 4/19 A kérdező kommentje:
Gyereke sincs mindenkinek aki nyáron tud vigyázni a kutyákra. A igazi tenyésztő pedig nem a kutyáiból él meg szóval valamit muszáj dolgoznia.
2011. ápr. 22. 12:51
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki valóban tenyésztő, általában nem egyedül él. Van biztos anyagi hátterük. A családban van, aki dolgozik és van, aki otthon dolgozik, vagy csak egyikőjük dolgozik.

Sokféle variáció létezik.

2011. ápr. 22. 12:53
 6/19 A kérdező kommentje:
Igazából szeretnék majd egyszer jó tenyésztő lenni és mostanában folyton ilyen részletkérdések merülnek fel gondolatban. Szóval ha én szeretnék majd egyedül lakni amikor önálló leszek akkor nem fogom tudni megoldani?
2011. ápr. 22. 12:57
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

én dolgozom, de magamnagy osztom be az időmet. ha kölykök lesznek akkor otthon kell maradni.

persze váltjuk egymást a párommal,most már a gyerekek is segítenek,egyetemisták néha ez a pihenésük.

Egy idő után megtanulod, hogy a te házadban hogy a legjobb a kutyákat,a kölyköket elkülöníteni,hol tudsz utánuk takarítani.

Nekünk egy külön szoba van erre, csempézve, a falakon is 1 m magasságig. ott szoktak születni

2011. ápr. 22. 12:57
 8/19 anonim ***** válasza:
84%
Persze, hogy nem a kutyáiból él. Bocsánat, félreérthetően írtam. Úgy főállásban tenyésztő, hogy pl. nyugdíjas vagy diák(mint én). Apukám ugyanúgy dolgozik nyáron, de az ellés után követő 2 hetet itthon tölti, szabit vesz ki.
2011. ápr. 22. 12:58
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
*magamnak
2011. ápr. 22. 12:58
 10/19 anonim ***** válasza:
76%
Ja és természetesen én vagyok a kölykökkel meg a szukával :)
2011. ápr. 22. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!