Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Már rettegek a holnaptól, mit...

Már rettegek a holnaptól, mit csináljak? SOS

Figyelt kérdés

Az a probléma, hogy már egy alkalommal voltunk oviba a kutyámmal, de nagyon-nagyon félős. Ott a kicsi és nagy kutyák nem voltak külön csoportban szóval egyszerre "támadt" neki egy 7 hónapos roti, 2 nj., egy goldi és még egy nagyobb termetű keverék kutyus. Szegény kutyám meg úgy sírt, mert sajnos nincs hozzászokva ennyi kutyához. Azt mondták az oktatók, hogy szerencsére így majd a többi kutyához fog szokni, bár elég meredek út lesz.

Azt már észrevettem, hogy bátrabb egy kicsit, de tényleg rettegek, hogy egy óvatlan pillanatban megtörténik a baj.

Ilyenkor mit lehet csinálni? Ovit nem szeretnék váltani mert alapvetően a közösség jó, csak ez aggaszt egy kicsit.

Ui.:Az ovit nem szeretném megnevezni.

2011. ápr. 22. 11:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
persze hogy meg fogja szokni, ne félj ennyire. és ha leterítik? nagy cucc. ők nem is tudnak ártani egymásnak. meg nem hímestojás. persze hogy félted, de így akkor nincs is értelme oviba vinned. nem hiszem hogy megtámadják, 7 hónaposan csak játszani akarnak.
2011. ápr. 22. 13:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Én is féltettem először a kutyámat, amikor először vittem a kutyaoviba és a 3 hónapos kiskutyát letarolták a nagyobbak. Viszont az nem megoldás, hogy mindig megvéded. Nem nagyon avatkoztam bele, mondjuk a kiskutyám nem félt az első perctől kezdve sem, de amikor elkezdték kergetni és jól fellökték meg átgázoltak rajta akkor én is rendesen megijedtem. Amikor egy kutya nagyon durván akart játszani vele, akkor mentem oda és eltoltam, de ezt szerintem annak a kutyának a gazdájának kellett volna észrevenni.

Ne aggódj, hamarosan magabiztosabb lesz és akkor nem fogják bántani a többiek, mert a menekülése váltja ki belőlük azt, hogy rohanjanak utána és teperjék le. Az enyém is hamar megtanulta, hogy ilyenkor nem érdemes szaladni, hanem gyorsan a hátára fordul és megadja magát.

Én azt tanácsolom, hogy ne avatkozz be mindig, amikor felnyüszít egy kicsit, viszont ha tényleg nagyon bántja egy kutya, akkor szólj a gazdájának, hogy ne engedje oda a tiedhez. És ami a legfontosabb: ha látja rajtad a kutya, hogy ideges vagy és félsz, akkor ő is bizonytalan lesz.

2011. ápr. 22. 15:23
 13/17 anonim ***** válasza:

Már kutyasulizunk, szintén Gödöllőn. :)

Merre laktok? Milyen kutyád van?:)

2011. ápr. 23. 18:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyébként a mi ovinkat is kipróbálhatnád, ha a tegnapi foglalkozás sem volt jó a tietekben.

Nálunk nagyon jók az oktatók, és jól kezelik a konfliktusokat.

[link]

2011. ápr. 23. 18:01
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Na ezekből lesznek a kistestű idegbeteg ölebek
2011. ápr. 25. 02:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Megkaptam az email-edet, de valamiért nem hagyja, hogy válaszoljak. Ha van facebookod, elküldöd a neved emailben? És akkor bejelöllek, aztán megbeszéljük ott az egészet.
2011. ápr. 25. 20:11
 17/17 anonim ***** válasza:
itt egy nagy hiba: rettegsz!!!a kutya ezt érzi!!ha te félsz akkor ő érzi h gáz van!. ezért monsdják h kutyát tanigtani is csak nyugodtan, mert ha dühös vagy akk nem érsz el vele semmit. te ne parázz, ott kezdődik.
2011. ápr. 26. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!