Már rettegek a holnaptól, mit csináljak? SOS
Az a probléma, hogy már egy alkalommal voltunk oviba a kutyámmal, de nagyon-nagyon félős. Ott a kicsi és nagy kutyák nem voltak külön csoportban szóval egyszerre "támadt" neki egy 7 hónapos roti, 2 nj., egy goldi és még egy nagyobb termetű keverék kutyus. Szegény kutyám meg úgy sírt, mert sajnos nincs hozzászokva ennyi kutyához. Azt mondták az oktatók, hogy szerencsére így majd a többi kutyához fog szokni, bár elég meredek út lesz.
Azt már észrevettem, hogy bátrabb egy kicsit, de tényleg rettegek, hogy egy óvatlan pillanatban megtörténik a baj.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Ovit nem szeretnék váltani mert alapvetően a közösség jó, csak ez aggaszt egy kicsit.
Ui.:Az ovit nem szeretném megnevezni.
Ha jól értem, kistestű kutyud van. Kérlek szépen, ne legyél egyike a sok idióta gazdinak, aki porcelánbabaként kezeli a yorkiját/ wesiejét stb.
Az egy kutya, nem tojás, és nem is gyerek. Maguk között úgyis lerendezik, és ha vannak ott felelősségteljes emberek, nem lesz baja.
Fél?? Majd megszokja a többi kutyát, és legalább nem lesz elrontva, nem fogod felkapni, ha meglátsz egy nagyobb kutyát, és ő sem fog sikítófrászt kapni és ugatni órákig.
Igen kistestű, nem vagyok alapvetően egy "jajj ott egy nagy kutya kapjuk fel egyből" típusú ember, de azért féltem mert ha egyszerre rámennek ennyien azért lehet belőle baj. Meg az zavar, hogy annyira fél, hogy általában elfut a nagy kutyák elől ők meg elkezdik kergetni és mikor elkapják ugye leterítik és itt nagyon szokott nyüszíteni.
Ilyenkor azért egy-egy percre megáll bennem az ütő.
azt kell elfogadni, hogy a kölykök játékának normális része a halálhörgéssel kísért imitált támadás,és a felhúzott íny. Ez nem azt jelenti,hogy táámadnak, hanem azt hogy játszanak.
Legtöbbször te jobban megijedsz mint a kutyád. hagyd őket, nemlesz semmi baj, csaktanulják,hogy viselkedjenek egymás közt.
Mondjuk egy normális kutyaoviban eleve nincs elengedés, amíg nincs ott minden kutya, és mindig a nyugisakat kell először elengedni. Egy rohangáló kutyabandába ha bejön egy új kutya, az mindig konfliktusforrás lehet, mert minenki egyszerre akarja megszagolni, stb. Ha valaki késik, akkor úgy szokás megoldani, hogy mindenki behívja a kutyáját, pórázra veszi, és újra elengedés a legnyugisabbakkal kezdve.
Az meg a másik, hogy az oktatóknak nem kéne engedni, hogy tologassák a nagyok a kicsit ha már együtt vannak. Az egy dolog, hogyha a kicsi akar futkározni, és utána kergetik, de ha behúzott farokkal menekül és sok neki, akkor le kéne állítani a nagyokat.
Így ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz az ovihoz, akkor az egyetlen amit csinálni tudsz, hogy te avatkozol közbe, és véded be a kutyádat.
Köszönöm a válaszokat!
Hát az biztos, hogy elmegyünk már csak azért is, hogy szokja a kutyákat.
Amikor egyszer én akartam bevédeni rámszólt az egyik oktató, hogy nem szabad mert ez ront a kutya lelki világán.
Már nagyon félek, hogy ott lesz-e már megint a 2 legagresszívabb kutya is, mert ha igen akkor szerintem elmegyünk akár a foglalkozás közepén is mert nem szeretném kockára tenni a kutyám testiépségét.
Igen azzal tistában vagyok, hogy a 7 hónapos kutya még kölyök, de azért ők már durvábban játszanak mint egy 4-5 hónapos.
Ha úgy mész oda, hogy rettegsz, akkor a kutyád is rettegni fog. Ezt a többi kutya megérzi, és megtámadja. Szóval legyél csak magabiztos, így a kutyád is az lesz.
Nálunk (Gödöllőn) úgy volt, amíg oviba jártunk, hogy ha nagy verekedés volt rögtön szétszedték a kutyákat az oktatók, pár másodperc alatt.
Lehet, hogy túlaggódod, és nem is támadás az egész, csak morogva játszanak, örmömükben ugranak rá. Ezt hagyni kell. Az én kutyám is néha visít egyet ijedtében, amikor egy nagy kutya hirtelen ráugrik játékból. De ha fáj neki valami, akkor nem... Csak amíg még hozzá sem érnek. Szóval ha jó az ovi, ahova jársz, akkor az oktatók úgysem hagyják, hogy baja legyen a kutyádnak.
Azokhoz az esetekhez meg tényleg szocializálni kell, amikor egy nagyobb kutya játékból ráugrik, vagy morogva játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!