Rettegek a pókoktól?
nem olyan egyszerű legyőzni a félelmét.. én a darazsaktól rettegek. bejött egy a szobámba (lódarázs), szétfujtam hajlakkal (mindez hajnalban), és kint aludtam a nappaliban... reggelre eltűnt, feltúrtam a szobám minden pontját, de fogalmam sincs hova lett...
nézz körül boltokban, hogy nincs e valamilyen cucc ami elriasztja a pókokat. én teljesen megértem a félelmed, énis félek a pókoktól, de nem olyan szinten mint a darazsaktól.
Nálam a kemotox bejött... Vizsgaidőszak, nagyban tanulom az anyagot, már éjjel 12... Görnyedek a kanapén, és csak bambulok, egyszer egy egy cm-es testű, de lábaival vagy 10 cm-es pók sétált keresztbe előttem a kanapé tetején!!! Kb 20 cm-re tőlem... Szobatársam már aludt, ezért nem sikítottam, de akkorát ugrottam ijedtemben... Elővettem a kemotoxot, és lestem, mikor mászik le a bőrkanapéról... Éjjel 2ig tanultam, csak a gurulós-forgós székemen mertem ülni, mondván oda csak nem mászik fel, még a lábam se érte a talajt.... És mondom, 2 körül találtam meg... Megint átmászott a talajon, akkor követtem és egy nagyon nagy adag kemotoxot rányomattam. A pók ment tovább, felmászott a szekrény mögé. Akkor kapott még egy adagot...
Mondom ez csak elég neki... Hulla voltam, úgyhogy muszáj volt aludnom, de reggel egyből megnéztem, és nem volt a szekrény mőgött!!! Egész nap kerestem, de sehol nem volt... Végül másnap reggel vetem észre, hogy még a szekrény lábáig elmászott, és ott döglött meg... Csak mivel parketta van nálunk, ezért a pók amorf feketesége beleolvadt a kicsit öregecske parketta fekete amorf foltjaiba... Azért nem láttam addig...
De happy end, én nyertem... :D
Tanulság: együttérzek veled. Én is félek tőlük, és nem szeretem a pókokat. De Mo-n kevés olyan pók van, ami képes átszúrni az emberi bőrt. Ezek mérge sem halálos.
Nem kell félni a pókoktól. Magyarországon két pókfaj van, amelyeknek a mérge veszélyes lehetne az emberre, de egyik sem potenciális gyilkosunk... Utána kell olvasni!
Egy pókcsípés nem feltétlenül rosszabb, mint egy darázscsípés, valamint olyan ritka, mint a fehér holló!
Tele van a szobám pókokkal, rengeteg pókot fogtam már be, eresztettem már el jobb, biztonságosabb helyen, s még egyszer sem csíptek meg. (na jó, egyszer a hasamon, de akkor is azért, mert nem vettem észre észre és a pólómat rányomtam - tehát védekezett)
Nézzetek pókos képeket, majd videókat, majd fogjatok meg egy kis pókot és hagyjátok, hogy a karotokon mászkáljon. El fog múlni a félelem, ennek ez a módja!
Rendkívül hasznos állatokról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!