Szabad ilyet csinálni?
Minap történt velem, hogy az egyik helyi bevásárló központból kifelé jövet, ki volt kötözve egy kutya (rottweiler, vagy legalábbis rottweiler keverék) mindenféle szájkosár nélkül a biciklitartóhoz, gondolom amíg a gazdája vásárol.
Gondoltam megsimogatom, és kishíjján megharapta a kezemet. Először arra gondoltam, hogy csak megijedt a fekete ruházatomtól (nem először fordult volna elő), viszont mikor hátranéztem, egy utánam kijövő, olyan öt éves forma kisgyerek járt ugyanígy.
Szabad egy kutyát így felügyelet vagy/és szájkosár nélkül kikötni egy ilyen forgalmas helyre? Jó, oké ne ingereljük az állatot, de mi van ha valaki a biciklijét akarta volna kikötni, vagy elvinni? Van erre valami törvény?
"Nem lehet mindenkit kötelezni hogy tanulja meg a kutyák testbeszédét. "
Mivel a kutyák velünk élnek, van amikor az ember óhatatlanul is interakcióba lép egy kutyával - még ha az nem közvetlenül fizikai is - és ezekből nem egyszer adódik probléma, ill. sok szülő sincs tisztában ezekkel, így inkább hülyeségeket mond a gyereknek a kutyákkal és a kutyák viselkedésével kapcsolatban, amely sokszor a későbbi félelmek alapja, így lehet h a cserebogár élete helyett "kicsit" hasznosabb dolgokat kéne tanítani a gyerekeknek környezetismeret órán....pl. a hogyan viselkedjünk kutyákkal és hogyan értsük meg a kutyákat leckét.
Itt te vagy hibás és a kutya gazdája. Amit már sokan leírtak, nem szabad idegen kutyákat csak úgy megsimogatni,pláne ha nincs is ott a gazdája.
A kutya gazdája pedig felelőtlen! Biciklitárolóhoz kikötne egy kutyát?!
Bár, én alapból soha nem kötöm ki sehova a kutyámat, nem tudnám ott hagyni a bolt előtt míg én bent vásárolgatok...
Mi tanultuk a suliban a kutyák testbeszédét :)
És nem, az sem normális ha mindenki megsimogatja, de az sem ha kikötve otthagyod a bolt előtt. Mint írtam, ha nem tudsz rá figyelni, ne vidd magaddal.
És mielőtt megkapnám hogy nem tudom miről beszélek, jelzem hogy van kutyám :)
ma 11:57
Mert az emberek fejében az van, a kutyán azért van kosár, mert harap.
Azért ez nekem jól is jön, mert az én kutyám nem bizalmaskodó. Közömbös mindennel és mindenkivel, de ne nyúljanak hozzá. A nemtetszését morgással jelzi .Így egyáltalán nem bánom, hogy a simogatási kényszerüket más kutyán élik ki.
Nem te vagy a legfőbb hibás emiatt.Persze a kutyások tudják hogy idegen kutyához nem megyünk ismerkedni csak úgy , de azért valljuk be az emberek többsége nem kutyás , max kutyatartó vagy az sem.Ők erről mit sem tudnak , és simán odamennek idegen kutyához sokszor nagy hévvel mndván hogy milyen aranyos és megsimogatják.A gazdák feladata tenni arról , hogy a kutyája ne bánthasson másokat , ha a legkisebb esély is megvan rá hogy valakinek odakapjon a kutya , akkor igen is szájkosár kell rá ha kikötik valahová(főleg hogy nincs ott a vézér mellette!!!).
Nem a kutyásokhoz kell alkalmazkodni , hanem fordítva van a dolog mivel kisebbségben vagyunk.(És még így is örülhetünk hogy nincsenek különösebb korlátozások és adók a kutyákkal szemben mint egyik-másik országban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!