Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szabad ilyet csinálni?

Szabad ilyet csinálni?

Figyelt kérdés

Minap történt velem, hogy az egyik helyi bevásárló központból kifelé jövet, ki volt kötözve egy kutya (rottweiler, vagy legalábbis rottweiler keverék) mindenféle szájkosár nélkül a biciklitartóhoz, gondolom amíg a gazdája vásárol.

Gondoltam megsimogatom, és kishíjján megharapta a kezemet. Először arra gondoltam, hogy csak megijedt a fekete ruházatomtól (nem először fordult volna elő), viszont mikor hátranéztem, egy utánam kijövő, olyan öt éves forma kisgyerek járt ugyanígy.

Szabad egy kutyát így felügyelet vagy/és szájkosár nélkül kikötni egy ilyen forgalmas helyre? Jó, oké ne ingereljük az állatot, de mi van ha valaki a biciklijét akarta volna kikötni, vagy elvinni? Van erre valami törvény?

2011. ápr. 19. 11:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán szabad. Ugyanakkor más kutyáját engedély nélkül sem szabad megsimogatni.
2011. ápr. 19. 11:18
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szabad, pláne ekkora kutyákra kötelező a szájkosár. A másik meg, hogy nem kell hozzányúlni... én is imádom a kutyákat, de biztosan nem mennék oda ilyen esetben, mikor felügyelet nélkül van.

Törvény van rá, de most kit jelentesz be érted...? Semmi bizonyítékod nincs rá, hogy az a kutya akkor, ott volt, és téged majdnem megharapott.

2011. ápr. 19. 11:18
 3/28 anonim ***** válasza:
95%

Elméletileg nem jó ötlet szájkosár nélkül a kutyát a bolt előtt hagyni. Gyakorlatilag meg minek kell egy idegen kutya felé nyúlkálni. Az enyém is kifejezetten rühelli, ha teljesen ismeretlen emberek nyúlkálnak a feje felé. Meg is értem, én is herótot kapnék tőle... Nem a tiéd, nem kérdezted meg a gazdáját, hogy megsimogathatod-e, minek kell akkor a kutya felé nyúlkálni?

A kedves szülőknek sem ártana elmagyarázni a gyerekeknek, hogy nem kapadozunk a kutyák felé, azért mert "olyan cukik", hanem megkérdezük, hogy SZABAD-E, lehetőleg a gazdájától.

Tanuljuk meg már tisztelni a kutyákat végre!

2011. ápr. 19. 11:21
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom van-e rá törvény de ha veszélyes a kutya akkor a gazdájának lehetne annyi esze,hogy rak rá szájkosarat!Meg tényleg mi van ha valaki a biciklitartót rendeltetésszerűen használni akarta volna.Egyébként nekem is van kutyám/igaz nem veszélyes/de én soha nem kötném ki sem szájkosárral sem nélküle míg vásárolni megyek!Én elviszem a kutyát sétálni majd hazamegyek és nélküle indulok le a boltba!
2011. ápr. 19. 11:23
 5/28 anonim ***** válasza:
Második vagyok, teljesen osztom az utánam szóló véleményét, így van!
2011. ápr. 19. 11:23
 6/28 A kérdező kommentje:
Elismerem, nem kellett volna nyúlkálnom, viszont... A kutya olyan helyre volt kötve, ahol emberek tevékenykednek. Egy biciklitartóhoz. Jó én meg a kissrác hülyék voltunk, de akinek épp ott van dolga?
2011. ápr. 19. 11:24
 7/28 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előző válaszolókkal abban, h nem simogatunk idegen kutyát. De! Mi van, ha valaki nem megakarja simogatni csak a bringáját akarja kikötni? Annak is oda kap? Ez sem normális. Én inkább ítélem el annak a kutyának a gazdáját mint a kérdezőt.
2011. ápr. 19. 11:25
 8/28 anonim ***** válasza:

Jajj én nem ítélem el a kérdezőt, de akkor sem szabad ilyet csinálni.

Viszont az is igaz, hogy és ha valaki csak a bringáját szeretné letenni? :S

2011. ápr. 19. 11:28
 9/28 anonim válasza:
Talán nem kéne idegen kutyához hozzányúlni, főleg ha ilyen roti keveréknek ítélted, meg a gyerekemet sem engedném hogy odamenjen egy kikötött kutyához! Jó az igaz hogy ha ott lett volna a biciklid akkor hogy mész oda, ez a része teljesen jogos, de hozzá nyúlni akkor sem szabad. Az én kutyám is roti németjuhász keverék és nagyon barátságos pofija van őt is mindig meg akarják simogatni ha sétálni viszem, de mindig mondom hogy nem szabad mert ha nyúl felé idegen akkor harap, nem úgy mint a kis zsebkutyáknál aki mindenkihez oda megy...
2011. ápr. 19. 11:32
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondoljátok, hogy arra is harap, ha lerakják a biciklit. Ezt a magatartást sokkal inkább a feje felé nyúlkálás hozta ki belőle.

Egyébként sem támadott valószínűleg. Egy roti keverék a biciklitartót tőből kitépi, ha valakit tényleg meg akar támadni.

Valószínűbbnek tartom, hogy csak rászólt a kedves kérdezőre a saját nyelvén, hogy: "Köszi, ne taperólj, ugyanis nem ismerjük egymást".

2011. ápr. 19. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!