Szabad ilyet csinálni?
Minap történt velem, hogy az egyik helyi bevásárló központból kifelé jövet, ki volt kötözve egy kutya (rottweiler, vagy legalábbis rottweiler keverék) mindenféle szájkosár nélkül a biciklitartóhoz, gondolom amíg a gazdája vásárol.
Gondoltam megsimogatom, és kishíjján megharapta a kezemet. Először arra gondoltam, hogy csak megijedt a fekete ruházatomtól (nem először fordult volna elő), viszont mikor hátranéztem, egy utánam kijövő, olyan öt éves forma kisgyerek járt ugyanígy.
Szabad egy kutyát így felügyelet vagy/és szájkosár nélkül kikötni egy ilyen forgalmas helyre? Jó, oké ne ingereljük az állatot, de mi van ha valaki a biciklijét akarta volna kikötni, vagy elvinni? Van erre valami törvény?
Nem, nem szabad, pláne ekkora kutyákra kötelező a szájkosár. A másik meg, hogy nem kell hozzányúlni... én is imádom a kutyákat, de biztosan nem mennék oda ilyen esetben, mikor felügyelet nélkül van.
Törvény van rá, de most kit jelentesz be érted...? Semmi bizonyítékod nincs rá, hogy az a kutya akkor, ott volt, és téged majdnem megharapott.
Elméletileg nem jó ötlet szájkosár nélkül a kutyát a bolt előtt hagyni. Gyakorlatilag meg minek kell egy idegen kutya felé nyúlkálni. Az enyém is kifejezetten rühelli, ha teljesen ismeretlen emberek nyúlkálnak a feje felé. Meg is értem, én is herótot kapnék tőle... Nem a tiéd, nem kérdezted meg a gazdáját, hogy megsimogathatod-e, minek kell akkor a kutya felé nyúlkálni?
A kedves szülőknek sem ártana elmagyarázni a gyerekeknek, hogy nem kapadozunk a kutyák felé, azért mert "olyan cukik", hanem megkérdezük, hogy SZABAD-E, lehetőleg a gazdájától.
Tanuljuk meg már tisztelni a kutyákat végre!
Jajj én nem ítélem el a kérdezőt, de akkor sem szabad ilyet csinálni.
Viszont az is igaz, hogy és ha valaki csak a bringáját szeretné letenni? :S
Miből gondoljátok, hogy arra is harap, ha lerakják a biciklit. Ezt a magatartást sokkal inkább a feje felé nyúlkálás hozta ki belőle.
Egyébként sem támadott valószínűleg. Egy roti keverék a biciklitartót tőből kitépi, ha valakit tényleg meg akar támadni.
Valószínűbbnek tartom, hogy csak rászólt a kedves kérdezőre a saját nyelvén, hogy: "Köszi, ne taperólj, ugyanis nem ismerjük egymást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!