Hogyan szoktathatom le a kutyámat a folyamatos csavargásról, kiszökésről?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 15. 10:21
11/15 anonim válasza:
első körben a kutya, és a köz biztonsága érdekében jó kerítés. második körben a kutya lefárasztása mind szellemileg, mind fizikailag. hogy ez séta, sport, vagy kutyasuli (legjobb esetben a három egyszerre) az opcionális. harmadik körben pedig ivartalanítás. nem nyomasztja egyáltalán a kanokat, saját kutyám is lett már ivartalanítva, teljesen "frigid" se lett, bár nem szökött szukák után, de ha az orra alá került egy, akkor azért megugrotta :D
12/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a segítséget. Megpróbáljuk majd a kutyaiskolát és az ivartalanítást. Bár nem tudom a suli hogy fog menni, mert én az 5.dik hónapban lévő kismama vagyok. :)
2011. ápr. 15. 12:25
13/15 anonim válasza:
Elmondom, mi a megoldás. Rendszeres séta. A kutya azért szökik, mert érdekli a kinti világ, és csak úgy nézheti meg, ha meglóg. Ha adtok neki "legálisan" lehetőséget rá, tehát 1-2-3 naponta kiviszitek sétálni pár órára, akkor nem lesz olyan égető késztetése szökdösni. Nálunk bevált.
Persze kanoknál az ivartalanítás is hasznos, és/vagy a szökésbiztos kerítés - utóbbi szerintem alapvető is lenne a kerti kutyatartáshoz, de valamiért ez sokaknak nem egyértelmű...
14/15 anonim válasza:
A társ nem oldja meg.Nekünk két kan kutyánk volt, akik együtt jártak el bandázni.Minden kerítésen átmásztak, széttépték a láncot stb.Séta az kevés.Nem sokat ér magában.Ivartalanítás segíthet valamit a nevelés.
15/15 anonim válasza:
Nem szabad új kutyát hozni neveletlen kutya mellé, mert akkor még 5ször annyi baj lesz velük.
Ivartalanítás (humánus, utána nem fog a szukák után ácsingózni), kerítésjavítás, rendszeres séta, lemozgatás + egy kutyasuli sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!