Hogyan szoktathatom újra kutyákkal való "komunikálásra, ,?
hát sajnos az elég nehéz lesz..de szerintem is jobb egy kistestű kutyával próbálkozni először messziről lássa a kutyát és amikor nyugodt még nem szaladna világa meg látod rajta hogy csak figyel akkor szólj hozzá és amikor rád figyel akkor jutalmazd meg aztán menjetek egyre közelebb a másik kutyushoz sok gyakorlás kell fontos hogy egy nagyon nyugodt barátságos kutyát találjál és azzal gyakorolj.. nekem kistesű kutyám van és őt megharapta egy nagy kutya hiába emeltem fel a kutyámat a nagy kutya rám ugrott és megint megharapta a kutyámat..azóta agresszív lett minden kutyával..de elkezdtem nézni a national geographicon A csodálatos kutyadokit péntekenként 23:00 kor van meg hétköznap 18:00 kor van..abba vannak agresszív és félős kutyák is akin Ceasar Milan segít én abból rengeteget tanultam..néz meg egyet egyet biztos lesznek olyan dolgok amik neked is segíthetnek .
remélem segítettem vmennyit..
Ez nagyon jól leírja a módszert, hogyan kell a kutyát közömbösíteni a petárdázás ellen. Ezeket az elveket betartva kellene hasonló módon eljárni a kutyákhoz való szoktatással is. Tehát először messzebbről közeledjenek, és meg kell találni az a távolságot, amit még kibír félelem nélkül. Ha közömbös, figyel, barátságos, akkor jutalom, nagy szeretet. Amennyiben fél, a kutyával menjenek messzebb, te pedig maradj higgadt, ne nyugtatgasd, simogasd, azzal csak erősíted benne, hogy tényleg félni kell. Ahogy írja is, semmiképpen ne te vidd arrébb a kutyádat, ha fél, mert akkor számára olyan mintha menekülnétek a másik kutya elől. Sok türelem kell, hozzá, de szép lassan meg kell oldani, meg persze semmiképp ne egy nap alatt akard megoldani, lépésenként haladva el lehet érni, hogy megoldódjon a dolog. Valami nagyon higgadt, nyugodt kutya kellene, mert ha ugat, ugrál, izgatott, akkor jobban megijed tőle a kutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!