Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktathatom a kutyusom...

Hogyan szoktathatom a kutyusomat a vízhez?

Figyelt kérdés
1 éves tacskó kutyusról van szó és irtózik a viztől
2011. jún. 7. 17:35
 1/3 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha lassan, fokozatosan szoktassuk hozzá a vízhez. Kicsit bevizezük, de először nem szabad túlzásba vinni mert örökre elijeszthetjük a víztől. Nekem van egy 6 éves keverék kutyám aki még most is retteg a víztől.
2011. jún. 8. 19:35
 2/3 Old Goldhand válasza:

Üdv!

Ha magától nem megy bele - az előző válaszadó módszere nem módszer mivel nem működött neki (nem az volt a kérdés mi nem működik):

Minél előbb kell kezdeni (pl. babaúszás emberállatnál).

1 évesen magától ha eddig nem ment nem is, fog maximum amíg leér a lába.

Bill (németjuhász 1991-1997) 2 hónapos korában került hozzám, 1 szobában feküdtünk. Az első nyarán elvittem 1 tóhoz,(Ostoros) beúsztam és jött utánam. Imádta, minden nyáron hosszában úszkáltuk át a tavat. Csak jó úszóknak ajánlott, tilos táblára vigyázni (le kell venni).VESZÉLYES

Rex (ír szetter kb.2001) Kóborlás... után került hozzám kb. 1 évesen.

Beúsztam a tó közepéig, ő meg körbefutkározta.

Rátettem a pórázt, behúztam a közepéig, elengedtem és kiszálguldott a partra. Azóta kitették a tilos táblát a tóra, lőnek is. Másik tónál (Felsőtárkány) belemegy magától (sefadobássesemmi) télen is.

Boldizsár (vizsla-labrador 2006) kóborlás közben találtuk a nem lövöldözős tónál. Behúzni nem volt alkalmam (itt csak emberre lőnek), leértalábáig bement a kolbászé.

Másik tónál (Noszvaj) bedobtam a vizibicigliből, kiúszott, utána kihozta a bedobott faágat is.

A csodálatos kutyadoki Cesar Millan szépen lassan türelmesen befelé lefelé szünetet hagyva amíg megnyukszik az eb vitte a medencébe.

2011. jún. 10. 18:47
 3/3 léna.:) ***** válasza:
Először vizezzük be a kezünket majd dörgöljük át vele a szőrét és adjunk közben jutalom falatot neki, hogy jó élményei legyenek a vízről. És tegyük bele a kádba, úgy hogy már van benne víz. És úgy fürdessük, hogy közben maszírozzuk.
2011. jún. 10. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!