Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám már 2 vezetéket szétrág...

Kutyám már 2 vezetéket szétrágott, és ha így folytatja, új gazdit kell keresnem neki. Hogyan tartsam távol a vezetékektől?

Figyelt kérdés

Már egy mobiltöltőt és ma a tévém zsinórját szétrágta. Anyukám fél, hogy neki is baja lesz, meg másnak is (ha a megrágott vezetékhez hozzányúlunk). Mit tegyek, hogy a kutya ne rágja meg a vezetékeket? Próbáltuk már ronggyal letakarni, táskát raktunk elé, de mindig talál rá alkalmat (és nem látjuk, hogy mikor), hogy megrágja. Van valamilyen illat, amivel távol tarthatnám?

Anyukám 1 hónapot adott neki, hogy megtanulja, mi a rend.

5 és fél hónapos beagle-m van. Ötletek?

2009. febr. 28. 16:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha akkor csinálja amikor nem vagy otthon akkor valószínű unatkozik.Szánj rá egy ki időt,és figyeld a kutyát,de úgy hogy ő ezt ne vegye észre,ha rágni kezdi a vezetéket,akkor egy éles hirtelen kiáltással el lehet riasztani,utána megdicsérni,ezt addig csinálni amíg megtanulja,hogy azt nem szabad.A mi kutyánk is szétrágott anno egy egész előszobányi linóleumot,persze amikor nem voltunk otthon,de leszokott róla:)

Egyébként ezt a módszert "a póráz két végén" című kutyás filmben láttam,amit a spektrumon is adtak.Ott egy tolvaj dalmatát szoktattak le ezzel a módszerrel és működött.

Ja még annyit,hogy hagyjál egy két játékot elöl neki amit rághat.Ha érdekel a film utána tudok nézni,hogy megvan-e.

Sok sikert és türelmet:)

2009. febr. 28. 18:44
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

mien fajta kutyád van?

mondjuk ez nemk annyira számít.

amikor szétrág valamit.verddd el nagyon..hogy tanulja meg.minden kutyát 1x elkell verni nagyon,hogy megtanulja,ki az úr kettőtök közül

2009. febr. 28. 18:54
 13/18 A kérdező kommentje:

Az utolsó előtti válaszolónak: van itthon még egy kutyánk, ő már idősebb. vele szokott játszani, anyuék is játszanak vele, meg elől van neki rengeteg játék, 4 féle csont amit rághat (velős csont, szárított csirkebőrből készült meg 2 féle amit ajándékba kaptunk),van rágókötele, van kispárna ami csak az övé. Tehát ha ő nem vonul el, akkor sokat foglalkozunk vele. 1 szobából van kizárva, mert ott is mindent megrágna.

2. válaszolónak: ha nem kapom rajta, amint rosszat csinál, mit érek vele ha elverem? Csak annyit, hogy fél tőlem. Amúgy meg nem szabad verni, mert :" az a kéz amely enni ad, nem bánthatja!" Meg amúgy sem szabad egy állatot verni.

2009. febr. 28. 20:03
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad verni a kutyát, ő is egy érző lény, aki az agressziótól agresszív lesz... Vagy a gyerekedet is félholtra vernéd, hogy megtanulja mi a helyes? Egy kutya abból, hogy jól elvered, nem azt tanulja meg, hogy te vagy a vezér, hanem azt, hogy félni kell tőled, és mindig behódol neked - DE nem fog hallgatni rád! Márpedig a gazdira hallgatni kell, nem pedig félni tőle... Valamint még azt is megtanulja, hogy agresszívnak kell lenni! És az nagyon nem jó...(bocs az offolásért, kérdező, de én már adtam választ fentebb :D:D)
2009. febr. 28. 20:38
 15/18 anonim ***** válasza:
szerintem is használ a verés, de nem kell túlzásba esni. te hogy tanítod meg a kutyának hogy ne szedje fel a földről a kaját sétáltatás közben?!egyszer elvertem emiatt és azóta nem csinálja.emiatt muszáj, nem engedhetem meg neki h akármilyen mérgezett dolgot megegyen.
2009. febr. 28. 22:55
 16/18 A kérdező kommentje:

Rászólok, és azonnal kiveszem a szájából.

Már nem vesz fel minden szemetet, csak a csontot.

2009. febr. 28. 23:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Kend be nyugodtan a vezetéket valami csípőssel, a paprikában lévő kapszaicin jótékony hatású, számos gyógyszer alapanyaga, nem szabad túlzásba vinni és akkor semmi baja nem lesz tőle. A zöldpaprikát javaslom inkább, az erős pista beszínezi a szőnyeget/bútort. Először kóstoltasd meg a kutyával, hogy megjegyezze milyen rossz:S Ha érezni fogja a szagát a vezetéken meg se próbálkozik vele. Az enyémnél nem jött be, ő kifejezetten szereti az erőset:S
2009. márc. 1. 13:01
 18/18 anonim ***** válasza:
az eröspaprika az hatásos .
2009. márc. 1. 16:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!