Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pedigree szárazeledel?

Pedigree szárazeledel?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat szeretnék, hallottam arról hogy rossz, ez iga? Vegyétek figyelembe hogy ne az 1500 Ft/k royal canin tápot nem tudok vásárolni 20 kg/hónapos mennyiségben... Tehát a pedigree az megfelelő?
2011. márc. 31. 16:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
A Dog chow, a Premiere High5, vagy akár a Happy Dog Nature termékcsalád mind-mind szinte egy árban van a Pedigree/Chappy/Friskies vonallal, illetve amennyivel drágább, annyival meg kevesebbet is kell neki adni. Nincs horror ára a Brit Care-nek meg a Joserának sem. Egyébként azért is érdemes ilyen tápokkal etetni, mert a bolti szarok allergizálnak, és ha a kutya ételallergiás lesz, akkor az isten pénze se elég az etetésére.
2011. márc. 31. 17:33
 12/32 anonim ***** válasza:
43%
purina termékek sem drágák(darling) az is olyan pedigree árban van és nagyon jó!!Az én kutyusom nagyon szereti,most akciós a teskóban:)
2011. márc. 31. 18:07
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: A Darling nem különb a pedigrénél!! Ugyanolyan "tápnak nem nevezhető" valami! Nálam a táp azt is jelenti, hogy nem lehet minden sarki ABC-ben 100Ft/kg-ért megkapni, mert az valszeg nagyon gyengee.
2011. márc. 31. 18:12
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Egy jobb minőségű táptól kevesebbet szarik, mert kevesebb kell neki belőle és többet hasznosít a szervezete belőle. Így aztán lehet hogy napi 1-2 száz forinttal drágább az etetés, de nem egy zsák kakit szedsz össze hétvégén és szebb a szőre, az egészsége. :)

Eddig mi is olcsóbb (darling, chappy,friskis) etettünk, de már nem. Tesóm rendeli, a nevét most nem tudom, de jó minőség. Már különköltöztem páromhoz, és ha lesz kutyánk jó minőségű tápot kap majd, acanát vagy royal canint vagy ilyesmit.

2011. márc. 31. 18:40
 15/32 A kérdező kommentje:

Egy felnőtt vizslakeverékemvan- 20-25 kg

Felnövőben lévő golden retriever 5-10 kg

2011. márc. 31. 19:16
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

A Pedigree tényleg nagyon rossz. Annál még a tesco vagy spar táp is jobb, mert legalább nincsenek tele színezékkel. Miért nem veszel neki Dog Chow-t, ha az úgyis olcsóbb? Fényévekkel jobb, mint a Pedigree. Esetleg Kennel's Favourite, Josera tápok, nálunk ezek is 600Ft/kg-ba kerülnek.

A pedigree azért drága, ahhoz képest, amit tud, mert agyba-főbe reklámozzák, nagy hangsúlyt fektetnek a "design-ra". A reklám költségét meg ugyebár a vásárlókkal fizettetik ki.

Amúgy elhihetnéd, hogy sz.r táp, mivel 10/9-en rossz véleménnyel vannak róla. Ez azért csak elárul valamit...

2011. márc. 31. 19:18
 17/32 anonim ***** válasza:
50%

mi vacak metros(aro) kutya kaját adunk mind a háromnak,tökéletesen jól vannak és egészségesek.

egyik 11 éves!(dalmata) a második 6 éves(németjuhász)harmadik pedig 6 hónapos(cocker spániel)a kicsi még konzervet kap,de aro-s az is.....eddig semmi betegségük nem volt,semmi.6 évesnek annyi baja van hogy fogkőves....

2011. márc. 31. 20:25
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló!

Senki nem azt mondta, hogy a Pedigree-től csak 3 évig fog élni a kutya és folyamatosan beteg lesz, csak annyit, hogy nem jó minőségű.

Ha egy ember egészségtelenül étkezik, naponta zabál édességet, cukros üdítőket, mellette még pl. dohányzik, élhet akár 70-80 éves koráig is, de nagyon valószínű, hogy sokkal betegesebb lesz idősebb korában, nagyobb valószínűséggel lesz rákos, mint az aki odafigyel az egészséges táplálkozásra, a mozgásra és nincsenek káros szenvedélyei. Az is könnyen lehet, hogy akár 10 évvel tovább élt volna, ha más életmódot folytat.

Ugyanez vonatkozik a kutyákra is.

Ezek persze csak feltételezések, nem lehet pontosan előre tudni, de minek kockáztassam meg és növeljem annak az esélyét, hogy rövidebb ideig fog élni a kutyám vagy súlyos beteg lesz? Így legalább tudom, hogy mindent megtettem az egészségéért, és nem lesz olyan, hogy "HA" ezt azt máshogy csináltam volna, nem lenne most ez a helyzet. Utólag már nem sok mindent lehet tenni.

2011. márc. 31. 20:51
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
de itt írja mindenki a prémium meg ilyen olyan tápokat,ezek ugy mond szart kapnak és tökéletesen jól vannak.még olcsó is
2011. márc. 31. 21:22
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Jól vannak.Valameddig...

Ahol én laktam ezelőtt,nagyjából mindenki olcsó tápokkal etetett,mert nem volt pénz.Esti kutyasétánál meg ment a siránkozás,hogy a kutyának emésztési problémája van,allergiás,meg miért rákos Buksika 5 évesen?

2011. márc. 31. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!