SOS - Mi az az Export pedigree, mire jó?
Milyen célra szeretnétek a kutyust? Ha ottani kiállításra, és tenyésztésre, akkor kell az exportpedigree.
Ha csak kedvencnek szeretnétek, akkor elég a magyar tk is. Felesleges plusz pénz az Exporttk ebben az esetben.
Köszönöm a válaszokat. Kedves utolsó, úgy tudom, h a kutyus útlevelébe is már a tulajdonos neve kerül. Párom anyukája is vett Mo-n kutyát, kihozta ide és nem volt export pedigree-je. Az útlevél alapján övé a kutyus, nem is kötött itt soha se bele az állatorvos.
Lehet rosszul tudom. A tenyésztő is csak annyit írt, h gondoljuk meg, hátha később akarjuk versenyre vinni (ritka vérvonalú a kutyus, többszörös díjnyertes anyától és apától - tenyésztő ezért javasolta), nem írta, h anélkül nem lehet a nevére íratni, most kicsit összezavarodtam :).
Az Export pedigree-t később is meg tudja kérvényezni a tenyésztő vagy jobb azelőtt, hogy kihoznánk?
Na, de akkor, ha én nem akarom kiállításra hurcolni a kutyát, se versenyre, akkor nem kell kérvényezni a papírt? Vagy igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!