Aki már fogadott örökbe kutyát mi a véleménye?
Most hoztunk ki először menhelyről kutyát, direkt azért hogy legalább egynek segítsünk. Nem bántam meg bár még csak egy hete van itt. Felajánlották ugyan a menhelyen, hogy ha nagyon nem jön be akkor vigyük vissza vihetünk másikat, de ezt nem tudnám megtenni szegénnyel.
Ami probléma, hogy nehezen szokják egymást a macskával, ezen próbálunk segíteni. Elég félénk is, remélem ez fog változni.Szegény kutyával nem tudom mit csináltak a menhely előtt, de mikor megfogtam a gereblyét messzire menekült pedig nem volt szándékomban bántani csak veteményezni indultam.
Viszont nagyon ragaszkodó és lassan a hangja is kezd megjönni. Okosnak is látom, az ülj parancsot már ismeri, most tanítom a fekszikre, gyorsan tanul pedig olyan 2-3 évesnek mondták.
Fontos szempont volt még, hogy a gyereket ne bántsa -jól eljátszanak.
Már most hiányol minket a szomszéd mesélte, hogy mikor elmentünk fél óráig keresett meg vonyított utánunk szóval igazi jó kapcsolatnak indul.
Nekem nagyszüleim iszonyat "háklisok" voltak és mindig az mondták, hogy nem jöhet kutya a házba, mert tönkreteszi a füvet és csak akkor hozhatok haza, ha légtalpa van.
Amikor öcsém beteg lett, mamám elment a közeli menhelyre és hazahozott egy tacsikeverék kislányt. Ott valami megváltozott, mert napokon belül a tacsi lány nagyszüleim között feküdt a franciágyban és kétoldalról masszírozták...
Aztán hogy öcsémnek is legyen kutyája, megint elmentek a menhelyre:)
Aztán mert három a magyar igazság, megint...
Öcsémnek nagyon jót tett, a kutyusoknak is, és nagyszüleim is mintha magukhoz tértek volna a nyugdíjas korból:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!