Ez (ek) már a szülés előjelei?
Figyu!
Közvetlen ellés elött leesik a testhőmérséklete. Normál: 38 38,5 fok. Ellés elötti 6-24 órában: kb. 37 fok körüli lesz.
Ha a pérájából átlátszó váladék kezd el folyni akkor pár percen belül ki fog pottyanni az első kölyök.
Készíts elő pamut rongyokat, mert az jól szívja a nedvességet. Főzzetek ki vastag cérnát. A cérnát olyan hosszúra vágjátok el, hogy meg tudjátok azt csomózni. Kell egy olló is. Ha az anya nem rágja el a köldök zsinort, akkor kb két centire vágjátok el, és el kell kötni a kifőzött cérnával.
A szuka ellés elött már nem fog enni, ám ellés alatt többször meg kell kínálni vízzel, és cukrozott tejjel. A cukorból energiát nyer, erőre kap.
Ne haragudj, de meg kell jegyeznem, hogy nagy felelőtlenség volt hagyni hogy befedezzék. Rengeteg kutya van a sintér telepeken, és most nálatok is lesz egy egész alom keverék. Még a fajtatiszták se kellenek senkinek. Persze ilyenkor elviszik mert kicsi és aranyos, ám egy év múlva a sitten vagy az utcán, és az autó alatt fog kikötni az ilyen nem kívánt alom szülötte....
Nagyon sajnálom a kölyköket, mert nem kellett volna megszületniük, csak azért hogy ronda módon végezzék.
ez a vemhesség az én hibámból történt:(:S
egy napra kiengedtem és nem figyeltem rá(mert beteg voltam)
é hát elkapták
másnap is beteg voltam és akkor is kiengedtem. elkapták.
most majd ha megszül ivartalaníttatom.
tudom, tisztában vagyok vele, hogy már előbb ivartalaníttatnom kellet volna. légy szíves ezek miatt ne harapjátok le a fejem tisztában vagyok vele.
és mikor szül akkor lehet/kell masszírozni a hasát??
vagy ez nem használ??vagy zavarja a kuytust??
Fedezés után max. 72 órán belül be lehet adatni esemény utánit a dokival.....
És vemhesen is lehet ivartalaníttatni....
De most már mindegy....
itt kb minden le van írva és ne masszírozd, felesleges csak zavarja
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1664033-ilyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!