Vemhes a cicám. Nagyjából a jövő héten fog megelleni, ha minden igaz. De honnan fogom tudni, hogy mikor? Vagyis, mik a közvetlen előjelei annak amikor megindul a szülés?
Hol tartod a macskát? Kizárólag lakásban, vagy mászkál a szabadban is?
Mert ha kint is mászkál akkor a legjobb ha nem dajkálgatod meg pesztrálgatod majd. Rakjál ki neki egy dobozt valami zárt helyen és ne nagyon menj a közelébe. Aztán majd csak azt fogod észrevenni, hogy megjelenik a kismacskákkal. Nem szeretik ha van valaki ott "levezetni a szülést"
ha benti cica észreveszed a viselkedésén, keresi a helyet, még ha készítesz neki akkor is keresgél.
néha előző nap már váladékozhat is, sűrűn nyalogatja
a nemiszervét.
azért én már több cicánál is ott voltam mellette, simogattam, vizet adtam neki, volt olyan, hogy hajnalfele a hatodik cicánál én vágtam el a köldökzsninórt, annyira kimerült a mamacica, hogy nem volt ereje hozzá.
ha kinti cica, az még bonyolultabb...elbújnak fialni, aztán meg hurcolásszák a kicsiket.
jóóól van örülök neki, remélem később is gondodkodó anyacica lesz:)))
azért légy óvatos, mert akár két hét múlva újra tüzelhet, és akkor "bedilizik"és el is tűnhet a kandúrok hatására. visszajönnek a büdösök, de már egy újabb packkal a pocijukban.
üdv és jó kiscicázást:))
észre lehet venni. :)
jön-megy, nem találja a helyét, hangosan nyávog, követ a lakásban, ha kiteszel egy dobozt azonnal beleugrik.
Ha kinti cica akkor ne aggódj Ő már megtalálta a megfelelő helyet. Eldugott csendes helyet keres a kicsinyeinek (padlás, ólpadlás, szalma, szekrénytető...) :)
tegyél ki neki egy dobozt, tegyél bele egy puha ruhát is.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!