Van itt kutya kiképző?
Korom Gábor Neked ugatok című könyvében vannak ehhez hasonló kérdések és megoldások, érdemes lenne elolvasnod.
De akkor leírom neked ezt a részt:
"Ha evés közben, vagy a helyén zavarom, rám morog. Ez normális?
Háttér: Ez egy abszolút kritika a gazdával szemben. A családi hierarchiában a kutya és a gazda között nagy távolságnak kell lennie. Ha ez a távolság eléri a minimálisan elvárható szintet, akkor ilyen probléma nem fordulhat elő. A "privát területem határa" egy olyan kommunikációs alapfogalom, amelyet egy egyed a csapaton belül jellemzően a nála alacsonyabban jegyzettekkel szemben állít fel. Vagyis nem engedi magához olyan közel a másikat, hogy az az ő kényelmét zavarja, ebből kifolyólag tetszése szerint bármikor fel is oldhatja ezt a tiltást, azaz beengedheti, jellemzően inkább behívhatja az imént még elriasztott társát. Előfordulhat, hogy önmagánál dominánsabb társával szemben is próbálkozik, de az mindig rizikós, mert zokon veheti a másik. Az ilyen próbálkozások a pozíciópontokért mennek, vagyis az előbbre kerülésért a hierarchiában. Amikor a kutyánk ránk morog, éppen ezt teszi! Azonban ilyenkor nem veszélytelen szembeszállni vele, mert könnyen harapott sebet szerezhetünk magunknak.
Javaslat: Ne bonyolódjunk bele a konfliktusba, hacsak nem akkora az elszántságunk, hogy mindenképpen érvényt akarunk szerezni az akaratunknak. Tegyük azt mi is, amit ő tesz velünk: állítsuk fel mi a "privát terület határát"! Ne engedjük be magunkhoz, amikor eszünk, amikor a fotelban pihenünk - csak akkor, amikor arra mi engedélyt adunk! Ha magától közeledik, akkor zavarjuk el! Ha más szabályok területén is következetesebbé válunk, akkor hamarosan pozitív változtatásoknak örülhetünk."
Na, szóval ennyi lenne.
Ezeken kívül javaslom még a gesztusevést, és a japán vacsorát is, ha nem tudod mik ezek, írj bátran.
Tetszik a szöveg:))Főleg a sok "szak"kifejezés.
Mennyi idő, amíg mindez eljut a kutya agyába? Csak van tapasztalat?
Félni a saját kutyától, hogy megharap? Na, azt próbálná meg.
Ezt az oldalt nem csak felnőttek olvassák.
Célszerű úgy leírni, hogy még egy öt éves gyerek is megértse.
Nem ártana tényleg elhagyni ilyen esetekben a fölöslegesen használt szak kifejezéseket.
Mivel írtam, hogy honnan idéztem, nem fogalmaztam át, hanem szó szerint bemásoltam. Nem fogom átírni egy kiképző szavait a sajátjaimra úgy, hogy azt mondom ő írta...
Egyébként nincsenek benne olyan szavak, amiket nem nagyon lehet megérteni.
Természetesen ha a kérdező nem tudja értelmezni a szöveget, és megkér, hogy írjam le egyszerűbben, akkor leírom.
De nyugodtan akadjatok fent mindenen. Így éri meg segíteni, hogy rögtön elkezditek kritizálni a segítőkész választ...
Úgy tudod elérni, hogy ne védje az ételét, hogy egyszerűen nem teszed le elé a tálat. Egyenlőre.
A tálat magad előtt tartod és kézből adod neki a kaját.
Mikor ez már megy akkor a tálat leteszed, nem engeded meg neki, hogy oda menjen, hanem még mindig a kezedből eheti meg a kaját. Később odaengeded, de a kezed még mindig a tálban legyen. Ha nem morog akkor a már önállóan is ehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!