Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt kutya kiképző? Sulira...

Van itt kutya kiképző? Sulira nincs pénzem, ha meg nem nevelem meg akkor megy a menhelyre. Amit nagyon-nagyon nem szeretnék.

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 02:13
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Írd le azt is, hogy mi a probléma konkrétan, akkor biztos tud valaki segíteni!
2010. márc. 16. 02:40
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Hivatalosan nem vagyok kutyakiképző, de megküzdöttem már egy-két kutyussal, ha leírod mi a gond, úgy egyszerűbb. Persze nem biztos, hogy egyből valaki tudja a jó megoldást, de sok tapasztalatot és tanácsot fogsz kapni, abból mazsolázhatsz, hogy neked, de elsősorban a Neveletlen Kutynak mi a testhezálló :)
2010. márc. 16. 05:50
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Kissé hiányos a "kérdés", csak a lényeg maradt le.

Nincs pénzed sulira, de interneted van... Ebből tudod mi következik? (Nem, nem a pénzügyeid firtatása. Hanem) az, hogy akár magyarul is, de az angol nyelv ismerete mellett 100%, hogy bármely normál kérdésedre a válasz pár kattintásra, billentyűleütésre van az elmédtől.

2010. márc. 16. 07:16
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Tényleg írd le a problémát, itt sokan tudnak segíteni, nekem egy jó barátom kiképző is, tőle elég sokat tanulok.

De igaza van az előzőnek, mazyolázz és olvasgass is, ha tényleg nem akarod menhelyre adni. (Én a helyedben tuti hogy nem tudnék megbírkózni a bűntudattal, ha menhelyre adnám.

2010. márc. 16. 12:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Menhelyre én sem szeretném,de sajna nem én döntők.Nálunk a Fennel módszer nem vált be.Elégé domináns.Problémáink.:Amikor kaja van nála,akkor morog és kapdos.Ha megette és kevés volt neki,akkor kér még.Morog és kapdos.Ha útba van és arrébb szeretnénk tenni akkor is morog.Én ilyenkor félek tőle és ezt ő ki is használja.2.Amíg pórázon van,addig ügyes,de ha elengedjük és nem ismerős neki a hely,akkor haza fut.Ha olyan helyen engedjük el amit jól ismer,akkor meg játszani szeretne,és nem lehet behívni se megfogni.Kergetőzni szeretne.Egyébként ő egy tacsi és egy éves múlt.Bocsánatot kérek a helyesírási hibákért.Köszönöm előre is a tanácsokat.
2010. márc. 16. 23:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy érted, hogy a Fennel módszer nem jött be? Folyamatosan kell csinálni, különben mit sem ér.

Kaja: Ez a fennel módszer alapján, van amit én írok, nálunk abszolút bejött. Szóval elkészíted a kaját, leteszed, de amíg te jelen vagy NEM nyúlhat hozzá. Nem is a gesztus evésen van a hangsúly, hanem hogy érezze, ez a te kajád, és csak ha te ott hagyod akkor nyúlhat hozzá. Először persze odarohan, és a szokott módon próbál enni, ekkor neked meg kell ragadnod a grabancát és a szó szoros értelmében eldobni a kajától, morgós mélyhangon mondhatod neki, hogy nem, hagyd vagy amit gondolsz. Aztán még egy darabig állj a tál fölött, ha visszamer menni, amit kétlek, akkor ismételd meg, amíg lesunyt füllel és behúzott farokkal vár. Akkor szó nélkül menj ki a helységből, persze leskelődhetsz rá, akkor jó ha bizonytalanul körbe pislogva indul el enni.

Ne félj! A kutya nyaka, mivel ez a legtöbbször megcélzott harapási pont, jól el van látva bőrrel és zsírral. Meg amúgy is a kutyák fájdalomtűrése sokkal magasabban van, mint a tied, ha ilyenkor nyüszít, azt nem azért teszi, mert fáj. Ez amolyan hiszti, hiszen a grabanc megragadása egy jelkép, egy komoly rendre utasítás. Ezt tényleg jegyezd meg, a legtöbb kutyának puszta kézzel, eszköz nélkül nemigen lehet komoly fájdalmat okozni. Az ő érdekében keménynek kell lenned, eleinte kicsit olyan lesz, mintha félne tőled, talán kicsit levert is lesz, mert érzi, hogy változnak a viszonyok, és hogy már nem ő az úr. Ez a levertség és félénkség tökéletes ellentétbe fog átmenni pár hét múlva, ragaszkodni és tapadni fog rád, ha elég kemény vagy.

Kergetőzés: Kezdjétek el a behívást gyakorolni, valami körül kerített részen. Nem baj, ha más külső ingerek is vannak, más kutyák, rengeteg új szag. Engedd el, s ha elszalad próbáld meg hívni. Először kedvesen, magas hangon, esetleg guggolj is le, mert a magas ember fenyegető. Másodszor határozottan és hangosan. Harmadszor keményen. Ha ekkor sem jön oda hozzád állj föl, lassan indulj el felé. Lassan. Húzd ki magad, és szegezd rá a szemed. Ha erre úgy reagál, hogy pár lépés hátrálás után hanyattvágja magát az nagyon jó. Megadja magát neked. Addig kell ezt folytatni, míg meg nem adja magát. Ha nem sikerül, akkor is a határozott tartást megtartva kapd el a grabancát, és rángasd vissza oda, ahol hívtad. Várj pár percet, utána guggolj le hozzá és alaposan pátyolgasd meg. Ha abszolút nem figyel rád, akkor próbáld meg egyszerűen ott hagyni. Menj ki a kifutó kapuján és indulj el határozottan más irányba. Próbálj meg úgy hátranézni, hogy ne vegye észre, hogy figyeled, ilyenkor jobb legalább 2en lenni, hogy valaki figyelje a kutyus reakcióit. Ha kétségbeesetten utánad akar menni, az nagyon jó menj visszahozzá, és alaposan dícsérd meg.

Sokan ellenzik, de eleinte próbáld ki, hogy némelyik napon, amikor tudod, hogy lesz időd vele foglalkozni, egy falat nasit vagy kaját sem adsz neki. Ezután, mikor lementek sétálni feltűnően tegyél a zsebedbe jutalom falatot, szagoltasd meg vele, de ne adj neki, hanem színpadiasan pakold be a zsebedbe, hogy lássa, most te vagy a kajaforrás. 1-2 nap éhezéstől semmelyik kutyának nem lesz baja, viszont ráébrednek, hogy te vagy az ura ennek is, jobban fog figyelni rád.

Tudom, ha elképzeled ezeket a szitukat az utcán elég nevetséges lehet, ill. az is félelmetes, hogy hú más emberek mit fognak szólni, ha azt látják "verem" a kutyámat. Nem vered, nem kínzod, egyszerűen az ő érdekében megpróbálod átvenni a főnökséget, ez a kutyusnak fizikai fájdalmat nem okoz, lelkit egy kicsit, de azt is csak addig, míg nem rendeződnek a viszonyok.

Amikor pórázon van gyakorold vele azt, hogy a térdednél előrébb nem mehet, nem húzhat. Ennek az a legjobb módja, ha elkezd húzni, ill. eléd megy megtorpansz, vagy megindulsz az ellenkező irányba. Ezt addig kell csinálni, míg rá nem érez, ezt abból tudod hogy már igyekszik a lábad mellett maradni, és pár lépésig sikerül is neki. Mindennap gyakoroljátok ezt, de nem szabad túlzásba vinni, mert megunja. Mikor a lábad mellett jön adogass neki jutalomfalatot, egyre hosszabb időközökkel. Lábad mellett jön, folyamatosan adod neki a jutalomfalatot, aztán fél percenként, 1 percenként és így tovább. Ezt később póráz nélkül is kell gyakorolni, ha már megy a behívás...

Én egyenlőre ennyi voltam, szerintem még sok hasznos tanácsot fogsz kapni, amiből összegyúrhatsz egy arany középutat.

2010. márc. 17. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!