Falkavezérség, szabályok, vagy inkább nem? Most akkor hogy is van ez?
Mindenkire tukmálják a Fennel szabályokat, és hogy hogy legyünk falkavezérek. Ez így rendben is van, de aki nem tartja be őket, annak is normális, szófogadó kutyája van. Nagyon sok gazdit látok, jól nevelt kutyával, aki állítom még egy könyvet sem olvasott el, nemhogy kutyás dolgok után olvasson, és nem is veri a kutyát. Nagymamám sem tartotta be a Fennel szabályokat, mégis szót fogadtak a kutyák, és Istenként tisztelték.
Akiket kérdeztem, hülyének néztek, hogy miért én megyek ki először az ajtón, miért nem kap a kutya enni, amíg én be nem fejezem, miért nincs egész nap a kutya előtt a táp stb.
Ha ez így is működik, minek ez a nagy hercehurca, hogy "Úristen, ha nem tartod be a szabályokat, idióta kutyád lesz!!"
Dantes! 100 százalékban egyetértek veled.
néhány emberen meg kiakadok hogy mennyire csőlátásúak.
Köszönöm a válaszokat!
Aki azt gondolta, hogy ezzel Fennelt "szidom', valamit nagyon félreérthetett, vagy nem olvasta el rendesen, amit írtam...Magam is betartom a szabályokat, mert írtam is, hogy pont ezért néznek hülyének a kutyafuttatón.
Szóval nem a falkavezér szabályokat vitatom, csak nem tudtam kielégítő magyarázatot adni azoknak, akik vitatják, vagy nem is ismerik ezeket.
Falkavezéri szemléletű kutyasuliba jártam, a vezérségi szabályokat kezdettől nem tartottam be, és ez után sem fogom. A kutyám az elsők között végzett a vizsgán, amstaff keverék, szabályos energiabomba, és nem nőtt a fejemre. Soha nem akartam a "falkavezére" lenni, ő mégsem lett az enyém.
Érdekességként megkérdezném, hogy a mai magyar vezető kutyakiképzési szakirodalomban miért nem lehet a falkavezéri szabályokat fellelni? (A neked ugatok c. könyv nem kiképzési, hanem életvezetési tanácsadó.)
Bányai Károly-nak
Nincs értelme szerintem az egész vitának. Ma ez a trendi módszer. Egyre többen szajkózzák a tanult, ezerszer olvasott kifejezéseket, fogalmakat. A legtöbb embernek ma az kell, hogy tudományos alapon működjön. Lásd az étkezés, életmód.
Ha valakinek úgy működik a kutyája, hogy beleeszik az ételébe, meg előre megy az ajtón, remek! Lényeg, hogy az együttélésük sikeres legyen.
A kutya mindig is kutya marad. Hogy vezethető, jól nevelt milyen szakszavakkal megmagyarázott formában lesz, az lényegtelen.
Az alap mindig is az marad--------------jót csinál, jutalmazzák, ismét meg fogja tenni.
Rosszat csinál-büntetik //mindegy, milyen formában//----
ha életképes, előbb-utóbb azt a cselekvést elkerüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!