Írnátok egy gazdás kutyákat?
Az egygazdis nálam az a kutya, amelyik életében egyszer választ gazdát. A család többi tagját csak megtűri, az igazi gazdinak él. És ha mennie kell, más embernél sohasem lesz boldog, nem fog úgy kötődni, mint A gazdihoz.
Én is csak a csauról hallottam ezt, és egy ismerősöm, aki menhelyes csaut vitt haza még alá is támasztja mindezt.
A juhászkutyák és a vadászkutyák kizárt, hogy egygazdások lennének.
A nem egygazdás kutya, ha csak nincs magas szinten betanítva, szemrebbenés nélkül lelép az első idegennel, ha az valami finomsággal csábítja.
08:55
Nem hiszem, hogy a kuvaszunk, vagy más hasonló habitusú kutyája egy kis kajáért eladná a lelkét egy idegennek. Egyáltalán nem érdekli a kaja, ha házőrzésről van szó! Édesapám sűrű látogató nálunk, ad is neki mindig valami finomat, de a következő alkalommal, amikor hozzánk látogat, mindaddig ellenség a kutyának, amíg mi be nem engedjük.
a családi és vadász kutyák ( labrador,golden, vizsla,berni,stb) kivételével a legtöbb egygazdás .
legfőként az örző-védő,az északi,és a juhász kutyák .
Akkor ezek szerint ritkaság számba megy az én labradorom.
Ugyanis ő "egygazdás".
a berni ,a labrador mindíg családi, azaz többgazdás kutya !!
ha nem , az a helytelen nevelés , illetve a nevelés teljes hiánya miatt van !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!