Ha a tenyésztőknél vehető drága kutyát, csak egy másik tenyésztő, és 1-2 gazdag tudja megvenni, akkor mi értelme tenyészteni a különböző célokra kitenyésztett fajtákat?
Akkor maradjunk a leonberginél. 2003-2008 között az átlagos alom 5,1-6,2 volt magyarországon. Nem ritka a 10 feletti, de nem ritka a 3 sem. A kiállításokat meg nem számoltad. Csak a saját példámat tudom hozni, egy kutyával a szomszédos országban egy hétvégi CACIB a legutóbb nekem 42.000 forintomba került. Igaz ebben már a champion oklevél kiváltása is benne volt. Van olyan tenyésztő, aki átlag minden második hétvégenén kiállításon van, hol belföldön, hol külföldön. Ezen kívül el kell látni a növendék és a nyugdíjas kutyákat is. Tehát jóval összetettebb dolog ez annál, minthogy az anyakutya és a kicsik ellátása. Egy leonberginél meg főleg nem értem, hogy minek akar ilyen kutyát az, aki nem tud rá 150 ezret összegyűjteni?! A tartása nem ennyibe fog kerülni, ha normálisan akarja tartani.
Amit utoljára írtál azzal egyetértek, egyéni mérlegelés alapján lehet olcsóbban is adni.
Én úgy vagyok vele, hogy ha mindenki tenyésztőtől vásárolna és ivartalaníttatná a kutyáját, akkor nem lennének tele a menhelyek és az utcák, valamint minden kutya kicsattanna az egészségtől. Nyilván, aki kiad 100ezret egy kutyusért, az rendesen is fogja tartani.
De amíg az emberek sóherek, addig virágozni fog a szaporítóipar, meg a "naaa, csak egy almot hadd szüljön a kutyám, olyan aranyosak" hozzáállás.
Én igenis támogatom a tenyésztőket, de minden állat terén, akár hörcsögről, nyúlról, vagy macskáról van szó.
Az megint baromság,hogy a 100 ezer forintos kutyát nem dobják ki,dehogynem!
Vannak sznobok,akiknek mindig a legújabb divatfajta kell,mikor jön egy új "kedvenc",megveszik a legdrágábbat,a régi meg mehet.
Az a másik hazugság,hogy akinek nincs 150 ezer forintja kutyára,az nem is tudja ellátni.Dehogynem.Ez csak a tenyésztők önigazoló kamu dumája,hogy azért adják ennyiért a kutyát,mert aki ennyit kifizet,annál biztos jó helyen lesz.
Én sem tudnám megfizetni,meg nem is akarom,de a kutyáim mindenből a legjobbat kapják,hiába vagyunk csórók.
A kutyáknak előbb veszek meg bármit,mint magamnak.
Én nem lennék hajlandó egy tenyésztő zsebét tömni,minek,mikor van épp elég rászoruló kutya a kedvenc fajtámból is?Plecsnigyűjtögetés nem érdekel,tenyészteni eszemben sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!