Ha a tenyésztőknél vehető drága kutyát, csak egy másik tenyésztő, és 1-2 gazdag tudja megvenni, akkor mi értelme tenyészteni a különböző célokra kitenyésztett fajtákat?
hát persze nagyon gazdaságos...első almunkban 10 kiskutya született 4 ment belőle külföldre 500 euróért a többit itthon adtuk el 100 ezer forint körül. Nem zártunk nyereségesen...a Második alomban benyeltünk egy vírust a fedeztetésnél 1 kicsi maradt életben 300 ezer forint körül költöttem a kezelésre, azt a szukát ivartalanítani kellett és a fedeztetés árát is kifizettük... mondanom sem kell, hogy nem zártunk nyereségesen.
Harmadik alom sz új szukámtól amit megvettem 1000 euróért 4 kiskutya lett...mondanom sem kell nem zártunk nyereségesen stb...még soha nem volt nyereségem az almokból pedig sokadiknál tartok...szerintem 2-3 millát simán ráköltöttem a kutyáimra...és nincs isten, hogy olcsóbban agyjak kiskutyát inkább eladom növendékként vagy felnőve de nem adom olcsóbban azt amiért megdolgoztam, megszenvedtem, éjszakákon át virrasztottam, hosszú órákat utaztam a fedeztetésért és költöttem 10 ezreket a szűrővizsgálatokra.
Kocsit se kap olcsóbban az ember ha szépen néz...kutyát miért kéne kapnia? a kutya nem egy jog, hanem egy felelősség ha kutyát akarok venni 10-15 évre és egy megadott fajtára vágyom akkor kifizetek x összeget. Ha kocsit akarok akkor szintén.
A növendék felnőtt kutyáimat ugyanúgy megveszik, járok velük kutya iskolába, óvodába és kiállítom őket a gazdik meg örülnek ha egy kész kutyát kaphatnak és lehet többet költöttem így rá de akkor se adok le az értékükből...
És most dicsekszel vagy panaszkodsz,hogy milliókat kötöttél a kutyákra?
Ma Magyarországon kevés ember engedheti ezt meg magának.
Például én sem tudnám.Szaporító selejt,nyomorékká elletett felnőtt kutyáját fogadtuk be ingyen.
Van egy 3 éves ivartalanított szukánk ugyanebből a fajtából,birkaólból hoztuk.
Mindkettő Orijent eszik,oltások,minden rendben van még akkor is,ha zsíros kenyeret eszünk abban a hónapban.
Ha milliárdos lennék,sem fizetnék ki 100 ezret egy kutyáért,míg annyi a rászoruló gazdikereső fajtatisztákból is.
Engem nem érdekelnek a kiállítási címek,nem azt kell szeretni,hanem a kutyát.
És az enyémeket akkor sem tudnám jobban imádni,ha külföldi világgyőztes szülőktől származnának.
Annak,aki nem akar kiállítani vagy sportolni a kutyával,tök felesleges a 100 ezres kutya.
Hobby hátaslónak sem az Overdose-t venném meg.
Már ezer ilyen kérdés volt, és mindig van rá frappáns válasz: senkit sem kényszerítenek, hogy tenyésztőtől vegyen kutyát.
Mit kell ezen pattogni? Ha én nem akarok venni, akkor nem támadom őket, foglalkozom a saját kutyámmal, ennyi.
Sok tenyésztő tényleg olcsóbban adja el a kutyákat - olyan áron amit amúgy drágának tartunk, 100 ezer körül/felett. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok gazdag, én is gyűjtögetek, hogy jó tenyésztőtől legyen kutyám, az egészsége miatt ( mivel nagytestű, problémásabb fajtát választottam).
Volt már keverék kutyánk, és menhelyről szeretnénk hozni egy társat a leendő kutyánknak is.
Szerintem aki megengedheti magának, hogy kutyát tartson, az megengedheti magának a dárga törzskönyves kutyát is.
Számold csak ki!
Nekem középtermetű kutyám van, a kajája havonta kb. 10-15 ezer Ft. Emellett mindig kell valami apróság: új fésű, új labda, új póráz, sampon, szemtisztító, akármi. Mondjuk ez havi 2 ezer átlagban.
Állatorvosnál egy év alatt alsó hangon 30 ezret ott szoktam hagyni.
Havonta spot on, az még mondjuk 2 ezer.
Az én kutyám kap zöldkagyló készítményt kétszer egy évben kúra szerűen, ez összesen 15 ezer egy évben,
Ha ezt összeadod, akkor a helyzet, hogy ha a kutya tartásának árát egy fél-egy évig félre teszed, már meg is van a pénz egy drága, de jó vérvonalú, fajtatista egészséges kutyára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!