Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz a Komondorra az amit az...

Igaz a Komondorra az amit az olcsokutya. Info oldalon írnak?

Figyelt kérdés
2011. márc. 14. 12:34
 1/10 Ninna ♥ ***** válasza:
50%
Ha több leírást is megnézel, akkor rájössz a válaszra. Igen, igaz. Nagyon jó kis fajtajellemeket írnak le az olcsókutyán, letömörítve a lényeget. Olvasd el ezt, ez a bővített változata a fajtajellemzésnek: [link]
2011. márc. 14. 12:36
 2/10 xnorkax ***** válasza:
50%
Igen.
2011. márc. 14. 12:37
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Igen, az olcsókutyán jó leírások vannak.
2011. márc. 14. 12:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor kezdő kutyásnak gyerek mellé megfelel?Mert nekem házőrző és családi kedvencnek kell.Lehetne német juhász is,de azért csak magyar fajta és jobban bírja az éghajlatot is.A német juhász az jobb?
2011. márc. 14. 12:48
 5/10 Matee86 válasza:

Szia!

A Komondor nem kifejezetten kezdők kutyája,de mégis nagyon jó választás.Tudni kell,hogy nagy térre van szüksége, azonban az egyik legönállóbb kutya.Természetesen sokat kell vele foglalkozni(mint bármely másik kutyával),azonban önállóan is tudja a dolgát, nem kell tanítani a ház védelmére.Gyerekekkel,családtagokkal nagyon barátságos,idegenekkel viszont bizalmatlan!Amit még fontos tudni,hogy egy igen nagy kutyáról van szó(80cm marmagasság),szóval ennek tekintetében dönts!

Mivel kezdő vagy, mindenképpen szuka kutyát javasolnék, könnyebb vele bánni,a tüzelés időszakában problémásabb!

itt egy-két video, ha kételkednél abban,hogyan viselkedik egy ilyen kutya a kisgyerekekkel:

a 40. másodperctől érdekes:

http://www.youtube.com/watch?v=34n-3D7PQRU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WkNbsa7XVOY&feature=related

Remélem tudtam segíteni, és sikerül választanod!Remélem a komondor mellett döntesz,nem fogod megbánni! :)

2011. márc. 14. 18:07
 6/10 anonim válasza:
Nagyon édesek ezek a videók :-). Abszolúte jó választás szerintem is. A gyerek miatt ne aggódj. Az persze fontos feladat, hogy a kutya érezze, hogy te vagy a főnök, és a gyerekek is fölötte állnak, és a te védelmed alatt. Gondolkodj falkában. A kutyusnak is az a jó, ha egyértelmű szabályokat kap. Egyébként az ilyen típusú őrző vénával megáldott kutyáknak a család szent és sérthetetlen. És minden körülmények között megvédik a falkájukat. Jelen esetben benneteket. A szőre igényel némi ápolást, hogy szép legyen, és ahogy az előző válaszoló is mondta, szép nagy darab jószág. Ezt a kertnél és a táplálásánál vedd figyelembe. (amennyiben ez döntő szempont lehet. Nekem 2 tündér boci méretű kutyám van).
2011. márc. 19. 08:58
 7/10 tomy88trance ***** válasza:
Gyerek mellé nem ajánlom a Komondor-t , elég agresszív fajta, inkább kicsi kutyát vegyél,vagy ha házőrzésre is kell akkor Dalmata vagy Vizsla ,esetleg a Németjuhász ,nekünk az volt és nagyon jól kijöttem vele gyerekkoromban meg utána is, 18 évet megélt szegény :( ,viszont a mi kutyánk az olyan volt,hogy még a betörőnek is kezet csókolt volna :)
2011. márc. 19. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Fantasztikus kutya,éss nagyon jól áll hozzá a gyerekekhez:)

Az a jó benne,hogy egész nap fekszik-de mégis ha hívjuk(vagy nem) akkor jön és követi a gazdáját

2011. márc. 19. 15:10
 9/10 Matee86 válasza:

tomy88trance!

nem értem miért írsz olyan választ,amiben nincsen tapasztalatod.A Komondor agresszív??Akivel úgy kell viselkednie,azzal úgy viselkedik,akivel meg nem,teljesen nyugodt marad!Dalmata házőrzésre? hahaha.... a házőrzés az nem azt jelenti,hogy ugat a kutya,hanem hogy tesz is valamit,ha valaki illetéktelenül be akar menni.A vizsla is vadászkutya,nem a területvédés a feladata(egyébként volt nekem is,nagyon szerettem,semmi gondom nem volt vele,nem azért írtam...)A németjuhász is jó választás,de én úgy gondolom,hogy a magyar emberhez magyar fajta illik!:)

2011. márc. 20. 16:00
 10/10 tomy88trance ***** válasza:
mate86 akkor se ajánlatos szerintem komondor gyerek mellé.. ismerem a kutyákat és nem épp gyerek mellé való, házőrzésre viszont tényleg kiváló.
2011. aug. 10. 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!