Nem durva ez a bánásmód? Nem lesz ennek hátránya?
A cerberos kutyaiskolába voltunk ma és a kutyám meg makacsolta magát így a kiképző oda jött és megrántotta erre a kutyám megharapta erre a kiképző lógatta felhúzta a kutyát és a (fojtón volt)lába nem érte a földet utána persze megcsinált mindent a kutyus és elpityeregtem :'( nagyon rossz volt látni így a kutyámat.
Nem lesz ennek hátránya? Persze én nem fogom fellógatni de ha keményebb (nem verésre vagy nem ilyesmire gondolok) hanem határozott stb... ilyen leszek nem fog megutálni a kutyám , nem fog félni tőlem ???
Biztos, hogy nem hagynám, hogy más így bánjon a kutyámmal! Már hogyne lenne hátránya, a kutya félni fog, s annál agresszívebb is lehet, de nagyon félős is.
Az ÉN kutyámat, ÉN büntetem, én jutalmazom. Már ott összeordibáltam volna az oktatót, ezt neki kellene legjobban tudni, nem így büntetünk. A kutyát ösztönözni kell, hogy tanuljon, nem verni. Szerintem is keress másik iskolát.
Kedves utolsó téged senkise kérdezett.......
Ez a kutya ilyen,azért megy kutyaiskolába hogy ne legyen ilyen x)
Tökéletes kutya nincsen és nem a te kutyád nem kéne beszólogatnod!
Amúgy a Cerberos is valamennyire tükörmódszeres sulinak hírdeti magát :O
Nem tudom hol laksz.
Talán az Őrmezői kutyasuli közelebb van:
Vagy a kutyaduma:
Nézz körűl hova tudnál minden héten kétszer eljútni. :S
Ja amúgy lehet a kztya félelmében harapott és az teljesen érthető....a lógatás meg nem neveli ki belőle a harapást!!
Egyértelmű, ha nem BP, akkor Kecskeméten lakik. Másutt ugyanis nincs Cerberos. Kecskeméten szerintem a Cerberosnál jobbat nem találsz. Ez a fellógatás kicsit furcsa számomra. Baja biztos nem lett tőle, de nem tudom mennyire lehet hatásos?! Meg aztán kíváncsi lennék, hogy ugyanez a kiképző hogyan lógatná fel az én 67 kilós kutyámat, ami két lábra állva olyan magas mint egy felnőtt férfi? :)
Azért a Tükör iskolákban is van ám kemény fellépés az elkanászodott ebecskékkel szemben, bár az inkább pszichológai, mintsem fizikai fenyítés. És ez a gazdit sokszor jobban megviseli, mint a fizikai bántalmazás, viszont kétségtelenül nagyon hatásos. Nem csak a büntetésben lévő kutya, hanem a többi is olyan utána mint a kisangyal!
Az viszont biztos, hogy egy harapást nem lehet kemény büntetés nélkül hagyni!
Hát azért a harapás elég durva dolog, nem lehet ennyire elbagatellizálni. Én pesti cerbibe jártam a kutyámmal, és ilyet mondjuk nem láttam, de mondjuk nem is láttam sok kutyát, aki ész nélkül támad egy rántásra. Nálunk az oktatók hozzá se nyúltak más kutyájához mondjuk, a gazdi dolga volt fegyelmezni (instrukciók alapján). Én nagyon szerettem a sulit, és a kutyám is. A kezdeti nehézségek után minden kutya imádta, és biztos voltak köztük nehezebb esetek is.
Amúgy nyilván neked kellett volna csinálnod valamit, amikor megmakacsolta magát. De ha téged ez annyira bánt, beszéld meg az oktatóval, hogy máskor csak mondja meg, hogy mit csinálj, és ne ő fegyelmezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!