A tenyésztők hogy mozgatják le a kutyákat?
gondolom nem töltik egész életüket a kennelekben.
de mekkora egy ilyen kennel kb. egy közép méretű kutyának?
1. válaszolónak:
De bizony sajnos a menhelyeken vannak kutyák (szerintem a legtöbb) aki ketrecben él, míg ott van.
Dolgoztam önkéntesként egy helyen ahol kb. 350 kutya volt és egyrészt nincs idő és annyi önkéntes, hogy az összes kutya meg legyen sétáltatva, másrészről van sok annyira (lelki)sérült kutya, aki a közelébe se enged, elbújik a sok bántalmazás emléke miatt, nemhogy meg tudnád fogni, pláne nem pórázt tenni rá.
Mi is örültünk, ha jutott idő egy kis simogatásra, néhány sétára, szőrkefélgetésre a rengeteg kennel takarítása és az etetések, itatások után.
szia
Csak annyit, hogy én állat tenyésztést tanultam és bár nem tenyésztek de 10 aktív szuka alatt nem lehet megfelelő vonalat kialakítani max lehozni néhány párosítást. A tenyésztők maguknak tenyésztenek és általában tartanak is meg a legtöbb alomból hisz akkor jó egy alom ha maga a tenyésztő is elég jónak tartja, hogy megtartson belőle... én ismerek 100 kutya fölötti tenyészeteket itthon és külföldön is, télen fűtött, nyáron légkondis kennelekkel ahol hangszóró van beépítve a kennelekbe és kifutók. Sőt nyárra fedett kifutó (ez egy magyar példa egy 120 kutyás kennel - itt voltam terep gyakorlaton - lemozgatás a napi futópad, 9 futópad van ebben a kennelben és minden kutya 2 naponta mozoghat rajtuk + a kifutók (igaz ők nem adnak el magyar országba szukákat csak már ivartalanítva és a világ legnagyobb kenneleibe kerülnek tőlük kutyák). Voltam más szintén magyarországi nagy létszámú kennelben és ott is kifutós módszer volt több kutyával egy kifutóban, hogy ne unatkozzanak.
az előző vagyok egy kennel nem nagy de a hozzá csapott kifutó már lehet tényleg igazán hatalmas is akár
Akiket én ismerek azok meg fizetnek embereknek azért, hogy a kutyájukat lemozgassák, vagyis rendes bért kapnak.
A tenyésztő saját maga nem ér rá, mert ide-oda utazik kiállításokra.
Sajna ott is kennelekben vannak és kifutóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!