Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek fajtatiszta ez a...

Szerintetek fajtatiszta ez a kutyus?

Figyelt kérdés
[link]
2011. márc. 10. 14:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy látom az emberek többsége még mindig úgy gondolja, hogy törzskönyv csak a kiállítási célú kutyáknak kell.

Hát elmondom, egy ismerősöm vett egy huskyt törzskönyv nélkül. A doki mondta meg utána, hogy semmi köze a huskyhoz. Most már megnőtt, egy németjuhász jellegű keverék.

És nem egy esetről tudok, akik így jártak.

Szóval a válaszom az, hogy nem fajtatiszta.

2011. márc. 10. 19:20
 22/31 anonim ***** válasza:
28%
Arról még nem hallott senki,hogy van ilyen is meg olyan is?Vannak fajtatiszta kutyáknak fajtatiszta,de tk nélküli kölykei,és vannak fajtatisztára megszólalásig vagy kevésbé hasonlító keverékek.Ez utóbbiakat aki meg meri venni,vállalja a kockázatot,hogy esetleg a kölyök NEM LESZ FAJTATISZTA.
2011. márc. 10. 20:21
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"fajtatiszta kutyáknak fajtatiszta,de tk nélküli kölykei"

Miért olyan nehéz megérteni, hogy ettől a ponttól kezdve nem lehet nyomonkövetni a kutya és későbbi leszármazottai származását és legfeljebb emlékezetből, vagy bemondás alapján lehet sejteni, hogy talán fajtatiszta. Ezért nem minősül hivatalosan fajtatisztának. És miért zavarja a törzskönyvet úri huncutságnak gondoló kutyatartókat, ha ezekután mások nem hiszik el, hogy az ő kutyájuk fajtatiszta? Nem mindegy? Vagy jó villogni vele mások előtt és bizonygatni, hogy "ez biza fajtatiszta, csak nem kéretem hozzá törzskönyvet...". Ez annyira szánalmas. Olyan, mintha a fémjel nélküli ezüstláncomról bizonygatnám a haveroknak, hogy "higgyétek már el, hogy ez ezüst, hát én csak tudom!"

2011. márc. 10. 21:53
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

"Miért olyan nehéz megérteni" hogy attól hogy nem tudod bizonyitani, még lehet fajtiszta.

Attól, hogy nincs személyim és nem tudom bizonyitani, hogy X.Y-nak hivnak, attól még az vagyok:)

2011. márc. 10. 22:01
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Fajtiszta az biztos, hiszen kutya. De a fajta az egy másik kérdés. Lehet, hogy igen, lehet hogy nem. Bizonytalanra nem alapozunk. A fajtatiszta jelző pedig csak a törzskönyvezett kutyáknak jár. A köznyelvben persze bárki rámondhat bármit bármelyik kutyára, de ez senkit sem érdekel. :)
2011. márc. 10. 22:54
 26/31 zsuzsabazsa ***** válasza:

Ha ezen vitatkozunk akkor minden kutya keveréknek számít, még a fajtatisztának mondott is.

Minden fajtatiszta kutyát többféle fajtából állítottak elő.

Egyedül ami fajta tiszta az a FARKAS.

2011. márc. 11. 02:08
 27/31 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Tehát minden kutya keverék.

És ezen most lehet vitatkozni.

2011. márc. 11. 02:11
 28/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vélaszokat:)
2011. márc. 11. 15:53
 29/31 A kérdező kommentje:

*válaszokat

Sorry

2011. márc. 11. 15:54
 30/31 anonim ***** válasza:
nekem eddig 6 kutyám volt abból 1 volt törzskönyves de mind fajtiszta volt
2011. ápr. 6. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!