Ahogy látom az emberek többsége még mindig úgy gondolja, hogy törzskönyv csak a kiállítási célú kutyáknak kell.
Hát elmondom, egy ismerősöm vett egy huskyt törzskönyv nélkül. A doki mondta meg utána, hogy semmi köze a huskyhoz. Most már megnőtt, egy németjuhász jellegű keverék.
És nem egy esetről tudok, akik így jártak.
Szóval a válaszom az, hogy nem fajtatiszta.
"fajtatiszta kutyáknak fajtatiszta,de tk nélküli kölykei"
Miért olyan nehéz megérteni, hogy ettől a ponttól kezdve nem lehet nyomonkövetni a kutya és későbbi leszármazottai származását és legfeljebb emlékezetből, vagy bemondás alapján lehet sejteni, hogy talán fajtatiszta. Ezért nem minősül hivatalosan fajtatisztának. És miért zavarja a törzskönyvet úri huncutságnak gondoló kutyatartókat, ha ezekután mások nem hiszik el, hogy az ő kutyájuk fajtatiszta? Nem mindegy? Vagy jó villogni vele mások előtt és bizonygatni, hogy "ez biza fajtatiszta, csak nem kéretem hozzá törzskönyvet...". Ez annyira szánalmas. Olyan, mintha a fémjel nélküli ezüstláncomról bizonygatnám a haveroknak, hogy "higgyétek már el, hogy ez ezüst, hát én csak tudom!"
"Miért olyan nehéz megérteni" hogy attól hogy nem tudod bizonyitani, még lehet fajtiszta.
Attól, hogy nincs személyim és nem tudom bizonyitani, hogy X.Y-nak hivnak, attól még az vagyok:)
Ha ezen vitatkozunk akkor minden kutya keveréknek számít, még a fajtatisztának mondott is.
Minden fajtatiszta kutyát többféle fajtából állítottak elő.
Egyedül ami fajta tiszta az a FARKAS.
Tehát minden kutya keverék.
És ezen most lehet vitatkozni.
*válaszokat
Sorry
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!