Van egy tacskóm. Hogy tudnám rávezetni?
Istenem, aki nem érti a dolgot, legalább hülyeségeket ne írjon -.-'
Na tételezzük fel, hogy meg akarod tanítani, hogy egy dobozkára álljon, de csak a hátsó lábaival. Akkor építsd föl részletekből a trükköt.
Először tanítsd meg tolatni. Ez nem nagy dolog. Megálltok egy fal mellett, szembe állsz a kutyával, elindulsz felé és közben a kezeddel adsz egy kézjelet, amivel hátra irányítod és hozzárendeled a parancs szót. Néhány lépés után mehet is a klikk-juti, hogy hamar leessen neki. Ezt gyakoroljátok addig, míg neked már nem kell lépkedned és elég, ha csak szavakat és a kézjeleket használod és ő már erre több lépést hátra megy (azért kell fal mellett gyakorolni, hogy ne tudjon oldalra kifarolni, fal mellett egyszerűbb egyenesen tartani és korrigálni ha oldalra akarna farolni).
Ha már megy a hátramenet, akkor ugyanezt lehet gyakorolni úgy, hogy egy ferde palánkra tolatod fel a kutyust, csak hogy szokja, hogy meg fog emelkedni a hátulja. Ha ez is megy, jöhet lépcsőnél, addig tolatod, míg föl nem lép a hátsó lábaival az első fokra. Ott állj és egyből klikk-jutalom, csak az első lábaival ne lépjen föl, tehát észnél kell lenned!
Ha ez is megy, jöhet a neheze, sík talajon a dobozka! :) Lehet ezt is fal mellett próbálni, hogy könnyebben rávezesd és legyen a doboz olyan, hogy ne boruljon fel könnyen, nehogy meglepődjön. :)
Azért hogy sokja a dobozra állást, a hátrálással párhuzamosan azt is megtanítanám, hogy első lábakkal ráálljon, így mire a hátrálástól eljuttok a dobozra föltolatásig, addigra már megszokott dolog lesz neki a dobozon állni! :)
Remélem, erre a trükkre gondoltál, a videót nem néztem végig, bocsánat. :)
Sok sikert a trükkhöz, menni fog ez, nem olyan bonyolult dolog! :)
Értem miről beszélsz :D
úúúú ez a legnehezebb trükkök közé tartozik!!!Spontán megerősítéssel kell kezdeni,vagyis amikor használja valamiért a hátsó lábát pl vakaródzik akkor arra ráklikkelsz és jutifalit adsz.Ezt addig csinálod amíg el nem kezdi probálgatni,hogy azért kap enni és tudatosan emelgeti a lábát.Ha ez megvan akkor egy veszényszót kell társítani hozzá.Ha azt megtanulta akkor jöhet az,hogy tárgyak érintését tanítod neki. Ehhez rengeteg türelem kell és hónapokig is tarthat!
A lényeg mindig legyen nálad kaja és klikker,amint csinál valamit a hátsó lábával dicsérj rá!
Ajánlok figyelmedbe pár könyvet:
Remélem tudtam segíteni!:D
illetve ezt az oldalt:
Kedves utolsó,
már hogy a fenébe ne lehetne megtanítani? A kutyákat meg lehet tanítani h tök tudatosan használják a hátsó lábukat, akár felváltva is. Nincs ebben semmi extra - max az h ezt az átlag emberek nem szokták tanítani a kutyájuknak.
Kérdező: elmondani nagyon bonyolult, inkább itt van egy-két tanítós vidi:
Kérdés az h azt szeretnéd h emelje a hátsó lábát vagy azt h "felpakolgassa magát" különböző dolgokra?
Az előbbit én így tanítottam:
leültem a földre, kutya előttem állt és egy dobozt mindig úgy helyeztem "alá" h muszáj legyen emelnie a lábát (tehát nem kell megvárni amíg vakaródzik meg használja magától mert akkor az életben nem tanulja meg mert a kutyák zöme nem használja sűrűn a hátsó lábait, tehát nyugodtan a dolgok elébe mehetsz és előidézheted h használja), és arra elkezdtem klikkelni, majd arra amikor nemcsak felkapta, hanem tartotta is, majd jött a vezényszó. Nem ördöngösség! :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!