Szerintetek mi lenne a teendő?
Lassan itt a jó idő és többet mehetek sétálni kutyánkkal..
De sajnos erre nyáron több a kóbor kutya :(
Na szóval mivel szájkosárral viszem kutyám sétálni szerintetek mit kéne tenni ha egy kutya rá támad?:(
Nem szeretem ha megütik a kutyákat még akkor se ha támad=/
És nem is lenne szívem hozzá,hogy ilyet tegyek..:(
Mivel egyszer már volt olyan,hogy mi sétáltunk egy kutya kiszökött és a mienknek esett..Ismerősé volt a kutya szóval egyáltalán nem tudtam volna mit tenni :(
A válaszokat előre is köszi
L/14
Én is sokszor keveredtem ilyen helyzetbe a kutyámmal.
Én azt javasolnám, hogy vigyél magaddal könnygáz sprayt. Azzal le tudod fújni a támadó kutyát/kat. Bele a szemébe. Sajnos muszáj, ha a verekedést el akarod kerülni. De nagyon vigyázz, mert a hátránya az, hogy szélben visszafújhatja a Te vagy a saját kutyád szemébe.
A másik dolog, hogy én a helyedbe nem tennék rá kosarat, hanem HALTIT. Ez úgy néz ki mint egy száj szíj, ( úgy is árulják ) és húzós kutyák megjavulnak tőle. De neked nem azért kell mert húz, hanem hogy ne kössenek bele, hogy nincs a kutyán szájkosár.
Ha ilyen van rajta, akkor TUD benne védekezni. ( én a buszra is így viszem föl a kutyám, és a sofőrök el is fogadják :-) )
A harmadik dolog amire kitérnék:
Sajnálatos, hogy egyes emberek nem képesek betartani az előírt szabályokat, és kiengedik, vagy hagyják elkóborolni a kutyájukat. Akár rokon akár nem. Na és mások, jelen esetben Te szívsz miattuk meg a kutyád.
Amúgy ez szabálysértésnek minősül ( kutyát hagyni kóborolni ) és 30 000ft ig terjedő büntetéssel büntetik.
Bocsi ha nyers voltam, nem akartalak megbántani, vagy ilyesmi.
Ez NEM igaz mindegyikre.
Sok kóbor kutyával taliztunk már, annak egy részének gazdája is volt. És nem egyszer támadott meg minket, vagyis a kutyám, csak én hagytam védekezni. Persze megpróbáltam elillyeszteni több kevesebb sikerrel.
Általában azok a kóbor ebek kerültek el nagy ívben, amelyek kissebbek voltak kutyámnál.
végre egy okos kis-nagy lány:)
legalább foglalkozol a problémával,és megoldást keresel.
ahogyan én látom ( a leirtakból ):
te már akkor stresszel-sz a séta miatt amikor még el sem indultál ( szájkosár, mert staffi ??? és ???
mi van ha staffi ??? harap??stb ?????)
nem ez a lényeg, a kutyád azért viselkedik úgy ahogy, amiért a kóbor kutyák is !!
miattad , mert védeni akar, ami helytelen !
mivel nem az a dolga, hanem a követésed !
akkor védjen ,és csak akkor amikor támadás ér téged!
a támadás pedig azért alakul ki mert a te kutyád izgatott, feszült, pont miattad, és mivel feszült a többi kutya ezt érzi ,és reagál rá !!! kutyaként reagálnak
a kóbor kutyák kikerülik az embereket, főleg a kutyával sétáló embereket, nem pedig támadnak, főleg nem egyenként, ha támadnának az falkaszellemben teszik többen-sokan !!!!
az egykutyás támadások háttere nagyrészt( területféltés-területőrzés)
tehát rosszul reagált a kutya ?? nem egyszerűen védte a feltételezett területét . azért mert kutya ,ez a dolga.
a te kutyádé, pedig a te követésed !!!!
ha nem követ téged ==VEZET TÉGED, ergó IRÁNYÍT-véd-őriz ,stb.
nem helyes !
egy ilyen kutyához,mint a tiéd ?? a sok szeretet amit tőled kap, előbb utóbb megöli!
miért.
mert a szeretet megöli a kutyákat,ha !!!
nem megfelelően mozgatod le, ha nem megfelelően neveled-tanítod !!
és csak ezek után szereted!!
a sorrend felborulása = agresszív vad,neveletlen-fegyelmezetlen kutya, ami pláne staffi !!!!!!!!
nem a szereteteddel neveled ! ugye ??
mert ,ha igen, akkor a séták,és minden közös program ,pláne ha az az utcán,vagy közösségben történik rémálommá válhat !!!!
javaslom a saját viselkedésedet a kutyáddal is vizsgáld meg !!
szerintem itt lesz a bib.
egy olyan okos lány ,mint te ( feltételezés ?:):):)
talán megérti, te felelsz a kutyád minden viselkedése miatt : légyen az jó,vagy rossz !!
10:22-nek
Lehet hogy téged elkerülnek a kóbor kutyák, vagy kevesebbszer kerültél ilyen helyzetbe.
Én olyan helyen laktam régen ahol minden utcába legalább két három kutya csatangolt, hol együtt falkában, hol pedig egyedül. Másfél óra alatt értünk haza gyalog a vasútról ( dolgozok a kutyával ) és nem volt olyan nap hogy ne találkozzunk egy egy kutyával.
Volt olyan hogy egy egész falka állta el az utat, és mégis nem az egész csapat rontott kutyámra hanem a legerősebb fiú kutya. Az már más kérdés, hogy visítva rohant el miután a földön találta magát, és vele együtt rohant a falka is.
Ám volt olyan eset is amikor egy németjuhász simán magában kóborolt. Hiába próbáltam elkergetni nem érdekelte. Annak a füle lett nyomi.
Ezt általánosságba nem lehet venni, hogy egy kóbor kutya nem támad, falkában meg igen.
Amúgy ahol most lakok itt az utcánkban is volt egy közepes méretű kóbor kutya egy magában, és kutyától kezdve a gyerekekig mindenkinek neki ugrott. ( már elvitte a sintér )
Hát nem stresszelek..De muszáj szájkosár.És hát tudom nevelni kell azt elismerem,hogy az amstaff/staff makacs :)
De imádni való..=/
A kóbor kutya probléma pedig az,hogy "kiszökdösnek,megkötni meg nem akarom" a probléma..És igen, erre is van olyan rafkós kutya, a csivimnek neki ment volna az staffit nagy ívbe kikerülte..:)
És igen tudom,én felelek a viselkedéséért. De ha rájön 2 kutya én sajnálom,hisz az életbe nem bántotta míg ott laktunk :(
03-06 21:45 :)
Semmi tudom,hogy rokon nem rokon de mégis állatnak nem ártanék..:) De igen megoldás lenne köszi ez egész jó is :))
Köszi mindenkinek egyéb ötlet spray esetleg szájkosár levétel nélküli tippek jöhetnek..:) (hátha)
10:22 igen a viselkedés most úgy döntöttünk családdal,hogy Caesar Millan filmek segítségével háát úgymond "neveljük" a kutyát bár nem agresszív és igen mind a kettőnknek jó lenne,ha nem rettegve mennék el minden nyitott kapu előtt :)
Bár az nem az én hibám,ha nyitva van a kapu és 2 német juhász kijön a gazda meg csak néz..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!