Szerintetek mi lenne a teendő?
Lassan itt a jó idő és többet mehetek sétálni kutyánkkal..
De sajnos erre nyáron több a kóbor kutya :(
Na szóval mivel szájkosárral viszem kutyám sétálni szerintetek mit kéne tenni ha egy kutya rá támad?:(
Nem szeretem ha megütik a kutyákat még akkor se ha támad=/
És nem is lenne szívem hozzá,hogy ilyet tegyek..:(
Mivel egyszer már volt olyan,hogy mi sétáltunk egy kutya kiszökött és a mienknek esett..Ismerősé volt a kutya szóval egyáltalán nem tudtam volna mit tenni :(
A válaszokat előre is köszi
L/14
Ilyenkor húzd magad és határozottan lépj egyet a kutya felé, akár kiabálhatsz is, jobb esetben olajra lép. Szerintem nem ütni kell a kutyát, ha támad, de valahogy meg kell védened magad és a kutyádat. Ha nincs más kéznél vegyél fel egy követ és dobd felé (persze ne a fejére célozz).
Vihetsz magaddal riasztó sprayt is, ez nem tesz kárt a kutyában, de hatástalanítja.
Köszi..=)
Mivel azt a kutyát ismerem ami 'ránk jött' én szóltam a kutyára erélyesen..Szinte üvöltöttem mire gazdája leért érdekes szituáció lett :/
De egy idegen kutyával más a helyzet..
És ez addíg oké csak van olyan kutya ami nem áll meg..
A válasz megírásának időpontja: ma 15:53...:)
Igen tudom nem kéne rá de úgy meg nem jó ötlet ugyanis amstaff és sokan előítéletesek vele..=/
Én se vagyok oda,hogy szegénynek hordania..
Igen pont ezért írtam,hátha valaki segíthet,abban hogy a kutyám se és engem se harapjon meg kutya =/
Akármennyire kerülöm az olyan helyeket,mégis rengeteg kóbor kutya van.
És bár amstaff elég jól bírja,de mégis sajnálom én meg megrúgni 1 állatot se fogok se megütni..
Igen épp ettől félek,hogy "megvédi magát"..:(
Amúgy kutyának nem menne..de hát szájkosár nélkül akkor is az emberek nem nézik jó szemmel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!