Érdemes tenyésztőtől, törzskönyvvel venni kutyát hobbi célra?
Nekem most születnek majd kis beagle-k és sokan azt mondják, hogy ez lesz a baj, meg az lesz a baj, mert nem törzskönyves....
De az enyémek sem azok, mégis semmi bajuk. Egészségesek, szépek., okosak, amennyire egy beaglenek kell.
"Igenis előnyös kérdezd meg bármelyik állatorvost ezt fogja mondani."
Menjünk el légyszi együtt néhány egymástól független állatorvosokhoz és kérdezősködjünk. Olyan szívesen megnézném az arcodat, amikor elmondja, h a tüzeléssel, az elléssel mennyire megnő az emlődaganat és a méhgyulladás veszélye - a KÉSŐBBIEKBEN. Nem 1-2 éven belül fog kijönni, hanem 10-11 évesen - egy olyan kutyánál, aki élhetne 13-14 éves koráig. Mégis elpusztul 3-4 évvel előbb. De ez mit számít.
Ezt ajánlom mindenki figyelmébe:
(igaz maga a cikk az ivartalanításról szól, ám egy csomó érdekesség van benne - jéh és egy állatorvos írta... :o))
Mi kerül ennyibe ez az amit én is kérdezek. Te tenyésztőként irod nekem mit számolok a kutyára? Én 65 ezerért odadom féreghajtva 2 oltással chip-el nézd már meg mennyibe kerül törzskönyvel 1 chihuahua! 130000ft-nál kezdődik.
Igen mi az ami ennyibe kerül hogy ennyiért kell eladni 1 kutyát. Ki az aki tömi a zsebét akkor? Elad egy tenyésztő közel 700000-ért 5 db kutyát azért miért nem kiabáltok?
Mi fáj ennyire ronják a bizniszt mert olcsóban odadják?
Nem csodálom hogy itt dobáloztok ilyen rossz meg olyan rossz a szaporitó persze ha a ti üzletetek rontja akkor nagyon rossz igaz. A törzskönyv nélküli kutyámat bármikor oda merem állitani akár melyik magyar fajtagyöztes mellé.
-Nem csak a vérvonalra ügyelve hozattam külföldröl kutyákat hanem mert mindenki arra törekszik minnél szebb kutyája legyen.
-Hallotok egy példát és általánositotok, hogy akkor biztos mindenki ilyen. Mint a tenyésztők, mint a szporitok között van olyan réteg amely nem tolerálható. De én nem kezdek kiabálni, nekem jó igy a kutyáim meg tudom milyen szeretetben vannak. Nem kevés kiadásom van rájuk melyet mint fent is irtam nem mindig hoznak vissza.
Ám ellentétben egy törzskönyves kutyával kiváncsi lennék ha 150000-ért adják el mondjuk a 4 kutyát az 600000ft oltások vitaminok táp 1 chihuahua esetbében kb 60000ft 1 évben. Legyen elvive az erzsébet telepi Jhon-hoz 50000 ft
kiállitások stb kb 100000ft.
Számoljunk csak 390 ezer ft megmarat a zsebébe. Általában a tenyésztők évente fedeztik kutyájukat ne mond hogy nem igy van... 2 év alatt az elöbiekkel számolva 1 kutyán több megmarad neki mint 1 éves minkáért minimálbér.
Akkor most ki a 2 szinü?
Csak elmondom, hogy általában mindenki helyt áll a kutyáért amit kitenyészt ha itthon adja el legyen az bármilyen szaporitó ha segitséget kér tőle a kutyájának tulajdonosa ő segit én ezt teszem legalábbis.
Nagyon próbálod védeni a becsületet, de arra még mindig nem válaszoltál, hogy ha tényleg Te vagy a megtestesült jólélek, akkor miért sajnálod azt a 4500FT-ot a törzskönyvre, és miért kerülne 4500FT kiadás miatt 80000-el többe a kiskutya nálad. Attól, hogy törzskönyvet csináltatsz, senki nem fogja megszabni neked, hogy most akkor csak 150000FT-ért adhatod el, ugyanúgy adhatod annyiért amennyiért most (+4500Ft). Vagy talán mégse vagy akkora császár, és a kutyáid valójában olyan minőségűek, amit normális bíró már a ringbe lépéskor kizavarna tenyésszemléről? Vagy éppen attól félsz, hogy a futószalagon lehozott kölyköket nem tudnád törzskönyvezni, mert van egy limit, hogy mennyit szülhet a szuka?
Szóval légyszíves ne játszd itt a nagy kutyabarátot, aki évente 4-5-ször ellet, az k*rvára lesz*rja az egész fajtát, a lényeg, hogy jöjjön a pénz belőlük. Persze meggyőzhetsz arról, hogy tévedek, ha megadod a címed, és hozzájárulsz, hogy bármikor, előre nem egyeztetett időpontban meglátogassalak, és megnézzem, tényleg olyan királyul tartod-e a tenyészállataidat, mint ahogy itt előadod. De fel is rakhatnál mondjuk néhány képet, amin az összes kutyád szerepel, lássuk valóban olyanok-e, hogy a fajtagyőztes sírva menekülne mellőle.
Nem védem, nem azért irtam, én sem természetesen egyet értek abban hogy aki nem ért hozzá ne tenyészen vagy szaporitson, vagy bármit tegyen.
Persze ilyen van és akár akaratán kivül is megtörténhet az embernek, hogy a kutyáját befedezi a kan. Ha már igy van ez talán annyiból előnyös, hogy fajtatársa fedezte és nemkeverék lett a végeredmény.
Előre tekintek inkább igy hogy már megtörtént a dolog és a kutya vemhes vagy akár szült is, tükröz némi felelötlenséget igaz, de ha már igy van állat szeretetemből adódoan megprobálok segiteni mit kell tenni.
Dühit persze hogy a hozzánemértés életeket követel kiskutyák életét melyet felelötlen hozzánemértés eredményez. De az hogy elkezdem szídni nem vezet sehová.
Inkább megprobálok tanácsokat adni, ha már kialakult ez a helyzet hogy nehogy még 1-el több kis életbe kerüljön az ilyesfajta tenyésztés.
Persze lehet nem vagyok pozitiv egyesek szemében de akárhogyis ha már ilyen van nem hiszem, hogy sokat segitenék azzal ha elkezdeném az okait firtatni, elterelném a témát a legfontosabb dologról a kiskutyák jólétéről.
"Szép tenyésztő lehetsz te is meg rokonod is akkor érdekes ti csak irni tudtok a szürésekről ezek szerint nektek lehet minden szemét kutyátok másnak nem? Vagy akkor mégis honnan van neki egy tenyészetben diszpláziás kutyája lehet ő is itt irogat most az örökletes betegségek szürésről nem csak akkor azt nem értem hogy kerülhetett oda ilyen kutya? "
te aztán tudsz szöveget értelmezni-hahaha-
Én hol mondtam olyat h tenyésztő vagyok?és hogy a rokonom az a tenyésztő??????????????
ha ennyire félre értelmezed akkor még másban is valótlant állithatsz?
Egyébként nem vagyok tenyésztő és sajnos egy rokonom sincs aki tenyésztene:(
Az ismerős nem egyenlő a rokonnal....
Hát ha olyan sokat tudsz a genetikáról azaz még kisgyerek voltam amikor te kutyáztál akkor akkor mért teszel fel ilyen kérdést:,,Vagy akkor mégis honnan van neki egy tenyészetben diszpláziás kutyája lehet ő is itt irogat most az örökletes betegségek szürésről nem csak akkor azt nem értem hogy kerülhetett oda ilyen kutya?"
És ami még tetszik: "ti csak irni tudtok a szürésekről ezek szerint nektek lehet minden szemét kutyátok másnak nem?" tehát szerinted bármilyen betegségű kutya, egy élőlény SZEMÉT???????
Te aztán ne beszélj itt a fogalmazásomról, pont te aki még vesszőt se rak ki sehova,alig lehet megérteni, hogy mit irsz....és át se gondolod a szavaidat...
Te ennyire tényleg nem lehetsz hülye ha nincs a szukának a törzskönyve akkor hogy csináltatsz neki ne idegesits a hülyeségeiddel. Egyelőre a tenyésztők adják 150000 ért a kutyát nem én.
De talán megválaszolhatnád miért kerül ennyibe törzskönyvel anélkül meg 60000 -be általában.
"Na jó itt hagyom betegfalvát jó sztrájkot a tenyésztőknek hátha valaki majd figyel rájuk egyszer"
no fene, nem tetszik a véleményem/ünk rólad?
nem látod be más igazát?
óhh vajon kitől is lett betegfalva-hihi- ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!