Érdemes tenyésztőtől, törzskönyvvel venni kutyát hobbi célra?
Nekem most születnek majd kis beagle-k és sokan azt mondják, hogy ez lesz a baj, meg az lesz a baj, mert nem törzskönyves....
De az enyémek sem azok, mégis semmi bajuk. Egészségesek, szépek., okosak, amennyire egy beaglenek kell.
"Hogy kiskutyák lesznek nem tudok mit csinálni. Már meg fognak születni."
Hát igen...előbb kellett volna gondolkodni!
A válaszom: igen, érdemes! Ugyanis nincs különbség hobbi és nem hobbi kutyatartó között! Egy élőlényen nem szabad spórolni, mert kb 15 évig fog élni, és nem mindegy, hogy dp-vel(stb) vagy jó egészségben. A papír megléte/hiánya nem azt jelenti, hogy ki mire vásárolta a kutyát, hanem bizonyos összegért garanciát kap a vásárló, a Tenyésztő pedig felvállalja a kölyköt, a beteg ha nem. szerződésben vállalja azt, hogy a továbbiakban is segítségére lesz a gazdának, probléma esetén átvállalja a kutyát, nem megfelelő gazda esetében pedig visszaköveteli!
Ezzel szemben találkozhatunk olyan hirdetések útján vásárolt kutyákkal, akikkel ha probléma van, az eladó már meg is szűnt létezni, sőt letagad mindent! Ha kezünkben van egy szerződés, tk, akkor nyugodt szívvel élhetünk bizonyos jogokkal.
13:56
Azt hiszem nem érted a lényeget! Először fogd fel, hogy miről van itt szó, aztán írd meg a hozzászólásodat!
Szerinted miért van annyi kutya az utcán és a menhelyen, ha nem a felelőtlen kölykeztetők miatt!
Légyszíves értelmezd az elhangzottakat! Senki nem vonja kétségbe a keverék, kidobott kutyák nehézségeit!
Nekem eddig csak keverék vagy menhelyi kutyáim voltak. Csak sajnos hamar meghaltak. Volt, hogy másik kutya ölte meg. Valamikor megmérgezték őket (2 kutyám egy napon halt meg). (Ezt megint nem tudom miért írom?)
Beagle fajtánál meg nagyon ritka a diszplázia. Az csak a nagyobb termetűeknél van. És a kutyáim szüleinek sincs semmi baja.Az enyémek is simán lehetnének törzskönyvesek.
"Beagle fajtánál meg nagyon ritka a diszplázia. Az csak a nagyobb termetűeknél van. És a kutyáim szüleinek sincs semmi baja.Az enyémek is simán lehetnének törzskönyvesek."
Nagyon tévedsz! Rengeteg kistestű kutya szenved a dp-től. Igaz, hogy a nagytestű kutyáknál nagyobb arányban fordul elő, de nem "csak" náluk. Honnét tudod, hogy a te kutyáid tk-esek lehetnének? Ha nincs tk-ük az azt jelenti, hogy eleve sem lehetett volna. Honnét tudod, hogy a szülőknek incs semmi baja?
"Beagle fajtánál meg nagyon ritka a diszplázia. Az csak a nagyobb termetűeknél van. És a kutyáim szüleinek sincs semmi baja.Az enyémek is simán lehetnének törzskönyvesek."
Nekem spánielem van, kétoldali súlyos dp-vel. Hogy is van ez akkor? Pont ilyesmikre céloztam, amikor azt írtam, minden ismeret nélkül szaporít valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!