Érdemes tenyésztőtől, törzskönyvvel venni kutyát hobbi célra?
Nekem most születnek majd kis beagle-k és sokan azt mondják, hogy ez lesz a baj, meg az lesz a baj, mert nem törzskönyves....
De az enyémek sem azok, mégis semmi bajuk. Egészségesek, szépek., okosak, amennyire egy beaglenek kell.
Hát gratulálok a kiskutyáidhoz.
De egyébként rájuk néztél, és már tudod is, hogy nincs örökletes betegségük, és mindegyik tökéletes küllemű lesz és stb? Mert akkor nagyon irigyellek...
én szivből remélem hogy a kiskutyák egészségesek lesznek ,hogy nem járnak így: [link]
Nagyon tündériek lehetnek,remélem tökéletes gazdikat találsz neki.
Az már jó pont, ha a kuutya hivatásos tenyésztőtől és törzykönyvezett szülőktől származik. Így a vásárló biztos lehet abban, hogy a kutya nem hordoz esetleg valami rejtett betegséget. Van olyan, ami mondjuk több genetációt is átugrik. És persze az sem mindegy, hogy hivatalos helyről szerzett kutya biztosan megkapta nem csak a kötelező, hanem a szükséges oltásokat is.
Én azt javaslom, hogy ha valakimegteheti, mindenképpen megbízható, hivatalos helyről szerezze be a kutyáját/macskáját/eygebét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!