Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érdemes tenyésztőtől, törzskön...

Érdemes tenyésztőtől, törzskönyvvel venni kutyát hobbi célra?

Figyelt kérdés

Nekem most születnek majd kis beagle-k és sokan azt mondják, hogy ez lesz a baj, meg az lesz a baj, mert nem törzskönyves....

De az enyémek sem azok, mégis semmi bajuk. Egészségesek, szépek., okosak, amennyire egy beaglenek kell.

2009. febr. 17. 10:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim ***** válasza:
100%

Igen, érdemes, mert ha valamiért sok pénzt adok ki (mert egy szaporítótól "csak" 30ezerért vett tk nélküli kutya ára is sok), akkor minőséget akarok érte!!! Ezért nem sajnálnám a dupláját, vagy tripláját sem egy biztos forrásból származó kutyáért. Ez olyan, hogy a bolhapiacon megveszed a hamis nike cipőt, feleannyiért, mint a boltban, felválik a talpa, nem tudsz vele mit kezdeni, megy a szemétbe... Ha a boltban veszed, ott van garancia, ha más nem levásárolhatod az árát... Valami ilyesmi felelősség van a tenyésztők vállán, szerintem.

Hobbikutya, tk nélkül! Igenis, van ilyen, képzeljétek! Mondjuk a menhelyre szállítástól megmentett kutyám, aki keverék. Ő sosem lesz tk-es, és mégis... Szép, okos (hiába nem a standardnak megfelelő, hisz nem is lehet, mert keverék :D), az állatorvos szerint egészséges.

Na kérdezem én: ha nem törzskönyves a hobbikutyám, most mi van akkor? (persze ha pénzért vettem volna, biztosan alaposan utánajárok, hogy megfelelő minőséget kapjak, amihez jár a tk is.)

Tudom, kicsit ellentmondásos a válaszom, de szerintem érezhető a különbség: ha valakitől VESZEL kutyát, igenis, kérd a törzskönyvét, ami a garancialevél a kutya esetében, ha meg (ÖRÖK)BEFOGADSZ, teljesen mindegy, hogy milyen kutya, csak egészséges legyen!!! (és ivartalanított)

2009. febr. 19. 08:42
 102/117 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Evelin!

Én úgy gondolom, hogy érdemes a minőséget megfizetni. Mivel nekünk sincs sok pénzünk, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy olcsón vegyünk kétes minőségű kutyát. Nekem nagyon sokat kellett dolgoznom ezért a pénzért, így jogosan várom el, hogy amire költöm, az is minőségi legyen. Megnéztem a választott fajtánál az olcsó hirdetéseket is, de már fényképről is látszik, hogy nem felelnek meg a fajtastandardnak. Nem őrültem én meg, hogy pénzt adjak érte! Ha már megszületett bennünk az igény egy konkrét fajtára, akkor szeretnénk, ha valóban azt kapnánk, nem csak valami hasonlót. Engem megnyugtat az a tudat, hogy elmehettem a választott tenyésztőhöz megnézni a kutyáit és személyesen győződhettem meg róla, hogy jó helyről veszem a kicsit. Meg tudom nézni a korábbi almokbol született kölyköket, az interneten az új gazdik jóvoltából azt is láthatom, hogy milyenek lettek felnőtt korukra. Folyamatosan nyomonkövethetem a csöppségek fejlődését is, látom, hogy a tenyésztőjük már hetek óta napi 24 órában mellettük van, mellettük alszik, ugrik minden rezdülésrükre. A munkát és a szakértelmet az élet minden területén meg kell fizetni, itt sincs ez másképp. Mióta kapcsolatban állok a tenyésztővel azt is látom, hogy mennyit költ a kutyákra, és egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy anyagilag megéri neki, de szerintem nem is ez a célja.

2009. febr. 19. 12:43
 103/117 anonim ***** válasza:
100%

Ja, az előzőből kimaradt:

A törzskönv kérdés fe sem merült. Az jár a kutyushoz, mint ahogyan nekem is van személyi igazolványom, amire szükség is lesz a szerződés aláírásakor.

2009. febr. 19. 12:48
 104/117 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel a személyigazolványom. A fiókba van és nem kellett még sehova. És semmilyen papír nem érdekel. Elveszik és vége. Természetesen én sem vennék olyan helyről kutyát, ahol nem jók a körülményei és nem hasonlít a fajtájához. Itt van róluk pár kép:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. febr. 19. 13:57
 105/117 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon aranyosak!
2009. febr. 19. 14:14
 106/117 anonim ***** válasza:
96%
Hát persze neked hiába magyarázzuk... Mi vagyunk a rosszak akkor is... Te ember vagy és nem kutya... Az embereket nem alatatják el, ha nincs meg az igazolványuk, és kidobták őket. És normális esetben nincsenek másra utalva! A másik kedves válaszoló meg szerintem félreértette. Nem avval van a baj, hogy a hobbikutyának nincs törzskönyve (szerintem), hanem avval, hogyha az ilyenekek nincsenek ivartalanítva, meg ha szülnek összevissza...
2009. febr. 19. 14:20
 107/117 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon tündérmogyorók...pont,mint az a tengernyi Beagle amely a menhelyen várja, hogy valaki kiviszi..Ők is ilyen cuki babákok voltak,mint minden kutyakölök cukorfalat, fajtától függetlenül:(
2009. febr. 19. 17:44
 108/117 A kérdező kommentje:
Én menhelyről is szivesen hoztam volna ki beagle-t. Csak nem volt. Tacskót hoztam ki, akiért 3 nap múlva jött a redeti gazdija.
2009. febr. 19. 18:08
 109/117 anonim ***** válasza:
100%

Evelin!

Hogy személyesebbé váljon az amiről beszélünk:

egy fórumról másoltam:

,,.....mindössze 7 hónapos és szívnagyobbodása + szívritmuszavara van. Súlyos fejlődési rendellenesség, max. 1- 1,5 évet jósoltak neki. Annyi gyógyszert kap, hogy lassan azzal jóllakik...viszont gyógyszer nélkül már nem élne. Addig akarjuk, hogy köztünk legyen, míg "normális" kutyaéletet tud élni. A gyógyszereknek köszönhetően játszik, rosszalkodik, eszik (bár a nagy falánkság már a múlté), szemmel láthatóan jól érzi magát. Kitartó ugatás és futkározás kimeríti, de még most állítják be a gyógyszereit, talán jobb lesz. Amennyire és ameddig lehet, elkényeztetjük, szeretjük. ..."

ő is beagle

Akinél született ez a szegény kiskutya, az az ember is ugyanúgy állt ahhoz az alomhoz,mint te...:Nekem most születnek majd kis beagle-k és sokan azt mondják, hogy ez lesz a baj, meg az lesz a baj, mert nem törzskönyves....

De az enyémek sem azok, mégis semmi bajuk. Egészségesek, szépek., okosak, amennyire egy beaglenek kell.

őt is úgy hirdették hogy egészséges,szép ,okos,amennyire egy beaglenek kell...és sajnos mi lett belőle??

Nálad nem történhet meg?Te mért lennél kivétel?

Kérlek gondolkozz el...szereted a kutyákat,ugye? nem szeretnéd ha a te lelkeden száradna egy picinyke élet,ugye?

Te se pénzforrást láss a kutyáidban,ahogy az az ember aki miatt szivbeteg lett egy élőlény...

(inkább menj el nyáron diákmunkára!!! hozzáteszem én is ennyi idősen mentem el szórólapozni és amit kaptam érte,azt mind a kis biglimre költöttem :D megérte :D )

2009. febr. 20. 22:07
 110/117 A kérdező kommentje:
Ma reggel születtek meg a kiskutyák. Minden rendben van náluk. 5 született.
2009. febr. 21. 11:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!