Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni ilyenkor?

Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kb 10 perce csöngetett át a szomszéd, hogy napközben ugat a kutya és nem tudnak pihenni. Mindjárt 1 éves cane corso kanról van szó. Mikor itthon vagyunk, hétvégén csask akkor ugat ha szükséges, ha valaki elmegy a ház előtt akkor ugat, de ez kb 10 másodperc amíg a sétáló elmegy a kerítés előtt.

Kis baba van ott úgyhogy megértjük a problémáját, de nem tudjuk mit tegyünk. Végülis a kutya az kutya és ezért ugat. Szerintünk nem ugat annyit, hogy ebből probléma legyen.

Mit lehet tenni ilyenkor? Mivel vehető rá a kutya arra hogy kicsit visszavegyen a hangjából?

Nagyon köszönöm előre is!

2011. febr. 28. 19:28
 1/5 anonim válasza:
0%
Szia! Ha akkor ugat, amikor nem vagytok otthon, az azért van, mert ő a családban (falkában) a falkavezér és aggódik értetek, amikor távol vagytok, mert nem tud megvédeni, pedig az az ő feladat. Ez teljesen normális, biztosan Te is nyugtalan lennél, ha nem tudnád hol jár a védtelen gyereked! Át kell venni tőle a vezér szerepét. Ez egy ilyen méretű és ilyen erős kutyánál nagyon fontos!!! Ajánlom figyelmedbe Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét, mely megtanítja hogyan legyél falkavezér harc nélkül! Személyes tapasztalat alapján mondom, hogy működik. Remélem tudtam segíteni.
2011. febr. 28. 19:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Olvastam a könyvet, én ezeket mind alkalmaznám, de ebben szüleim nem partnerek, ugyanis akárhogy magyarázom nekik nem értik meg. Én mondtam hogy lesznek ebből problémák, hát itt az első...

Nem tudjuk mennyit ugat ha nem vagyunk itthon, úgyhogy meg fogjuk kérni a közvetlen szomszéd nénit hogy figyelje, hogy mennyire ugat. De ő tőle 5 méterre ugat a kutya szóval ha őt nem zavarja akkor nem értem. Köszönöm!

2011. febr. 28. 19:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Mennyit van mozgatva naponta a kutya? Mert szerintem az is lehet a probléma, hogy keveset vagy ne adj isten egyáltalán nem mozog a kutya és nem tudja levezetni az energiáit.
2011. febr. 28. 19:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Este elvisszük sétálni kb fél órára, utána meg játszunk egy 15 percet intenzíven. Tudom hogy ez kevés, ne vágjátok a fejemhez. Lehet akkor ha többet sétálnánk és lefárasztanánk akkor nem ugatna? Gondolom ahhoz hogy napközbe ne ugasson, ahhoz reggel kéne elvinni sétálni.
2011. febr. 28. 20:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen reggel. Én is csak este viszem, de akkor 8-10 km séta van szabadon. Másnap egész nap pihen.
2011. febr. 28. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!