Mit szóltok ahhoz, hogy TILOS póráz nélkül sétáltatni?
Eddig is szabály, volt, eddig is betartottam, de az már túlzás, hogy sem a környező erdőkben, sem egyéb parkokban nincs arra lehetőség, hogy az ember elengedje a képzett vizsgás kutyáját?
Ha már figyelemmel kell lenni a szimpla mezei járókelőkre, akkor miért nincs senki figyelemmel a kutyásokra? Akik elvileg az "ember legjobb barátját" választották társul?
Semmi bajom, hogy utcán nem engedhetem el a kutyámat, de igenis lesznek olyan kedvesek és biztosítsanak elég futtatót, ami nem zsebkendőnyi méretű, hogy a kutyák kellő képpen lemozoghassáh magukat.
Vagy esetleg sétáltassak MINDIG fix 1 méteres pórázon egy agarat, németjucit, szettert? Félreértés ne essék, nekem ezek közül egyik sincs, de az már tényleg nonszensz, hogy a flexi póráz is TILOS.
Várom a véleményeteket!
Belvárosban tilos a flexi.
1 vagy másfél méteres fix pórázon szabad csak sltáltatni hivatalosan.
Sajnos munkahelyről nincs időm megkeresni melyik kerület határozott így saját hatáskörben, de én is meglepődtem rajta!
13:47
Budapesti vagyok.
Mindennapos életemet a budapestet övező erdők "használhatósága" határozza meg, nem pedig pl az általam nagyon kedvelt Bakony.
Megkülönböztető jelzéssel, 50 méteren belül sétáltatott kutyát is lőttek már ki sétaúton. De ez más téma, nem feltétlen tartozik ide.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én inkább pórázon tartom a kutyámat, mert mentett és rosszul reagál a különböző dolgokra. Ugyanakkor jó játszópajtásunk egy kan vizsla, aki a szó szoros értelmében függ a gazdájától. Minden szavát lesi, a legapróbb mozdulatokra is tudja, hogyan reagáljon. Tehát ez sok dologtól függ. Szóval érthető, hogy ő is fel van háborodva, mert az egyetlen jó mozgáslehetőséget is elvették tőlük.
Egyébként én sima pórázon sétáltatom a kutyát, mert könnyebben tudok reagálni, ha például csontot vagy valami olyan dolgot látok, amitől óvni akarom.
Persze van ( jelen esetben lenne ) mindenkinek jó megoldás. A kerítéssel körbevett kutyafuttató. Ahol a kutya szabadon tudna futkározni, ismerkedni fajtársaival.
Dehát ilyenekre nincs pénz. Mert inkább létesítenek fontosabb dolgokat, pedig így jobb lenne az "átlag" és a kutyás embereknek is.
A remény sosem vész el! Hátha jön majd egy pár ember, akik úgy döntenek, hogy minden városba jó lenne egy ilyen futtató. Hátha!
Igazatok van! Nálunk szuper sétálóhelyek vannak, mi meg kutyabarát hiányától szenvedünk. Nehéz így szocializálni. Mindig beviszem a 8 km-re lévő kisvárosba, tesómékhoz, ott vannak kutyaspanok, de sajnos ezt nem tehetem meg naponta. Pedig asnnyira vágyna más kutyák társaságára! Itt csak egy westi él, de ő meg 3-szor kisebb a kutyámnál, és az enyém elég durván játszik a kutyákkal, a kicsi meg fél is tőle.
Lehet nem ide tartozik, de engem érdekelne ez a téma is, amit írtál, hogy ha van a kutyámon megkülönböztető jelzés, akkor is kilőheti-e vadász? És ha az nem is vadászterület? Akkor engem is veszélyeztet, nem? Ez elég kényes, és amellett veszélyes dolog is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!