Miért akarják annyira rábeszélni sokan az embert az ivartalanitásra?
Ha nem tudsz eltekinteni a szélsőséges példáktól akkor kár vitatkozni/eszmét cserélni bármiről is.... mivel nem visznek előre.
Nekem fontos h a kutyámat 10 éve kora körül ne kelljen here daganattal vagy gennyes méhgyulladással műteni. Persze ezen kívül ezer más dologba belehalhat...de ezeket kizártam, és a kutyám teljes, boldog életet él ivartalanítva is. Nekem ez számít.
Azért, mert hiába állítja azt 10ből 9 ember, hogy ő persze tud vigyázni a kutyájára, mégis rengeteg kölyök születik újra és újra...
Van egy ismerősöm, 2 vizslája van (egy szuka és egy kan). Mindig igyekeztek távol tartani őket egymástól tüzelés idején, azt hitték szuper biztonságos kennelt építettek, mégis megtörtént a baj és a szukának 3szor! voltak kölykei. A faluban elajándékozgatták a kölyköket, amiknek a fele vagy láncon él vagy kitették őket az utcára felnőtt korukban. Az anyakutyát pedig nagyon megviselte a vemhesség és az ellés. Semmi szükség erre.
A másik ok pedig a betegség. Lehet, hogy most semmi baja, de minek kockáztassam meg, hogy kialakul? (2 szukámnak petefészekcisztája volt, a kanomnak pedig hererákja).
nekem már 11 éves az egyik kutyám,se felesleges alom nem lett töle sehol,és köszöni szépen jól van :)
18/l
Örülök :o) Maradjon így!
Ám a statisztikák nem ezt a tendenciát mutatják h...
1. az emberek ennyire felelősen tudnának gondolkodni
2. az időskori megbetegedések nagy hányadát ne a nemi betegségek tegyék ki.
Azért, hogy ne legyen felesleges szaporulat. Ne kerüljön annyi kutya a menhelybe és a sintértelepre.
A legfőképp azért, hogy ne kerüljön a Dr. MENGELE kezei közé.
A kanokat meg azért heréltetik, hogy egyes emberek könnyebben tudjanak bánni velük.
Ezzel az erővel az embereket sem ártana szabályozni mert már annyi az ember a földön, hogy csoda, hogy még a föld ki nem penderült a tengelyéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!