Miért akarják annyira rábeszélni sokan az embert az ivartalanitásra?
De komolyan, ti nem látjátok, h az emberek erre nem tudnak, nem akarnak odafigyelni, sőt még örülnek is a kölyköknek??? Aztán h mi lesz velük, mindenki nagy ívben leszarja. Annál tovább nem jutnak, h azt látják, h odaadták vkinek a kölyköt aki örömmel hazavitte. Azt nem látják és bele se gondolnak, h azt a kölyköt megunhatják, kidobhatják, ellethetik orrba-szájba, megkínozhatják, leszarhatják, el ajándékozhatják stb.
Hány meg hány olyan ember van aki azt mondja h tud vigyázni a kutyájára, aztán kiderül h mégse és már körbefedezte a fél falut vagy 8 kölyökkel jön haza....
A 6-7 éves tenyészszukáknál meg pont az h egyáltalán nem felesleges mivel rengeteg nemi betegség, rák kialakulása a nemi hormonokhoz köthető. Vagyis minél több termelődik a szervezeteben (és ez ugye minden egyes tüzelésnél és ellésnél fokozott) annál nagyobb a kockázata ezeknek a betegségeknek, melyek egyáltalán nem könnyű lefolyásúak, sőt...
"És nem értem miért kell egy idős pl 8-10éves kutyának toldozgatni az életét...."
Mit nevezel te toldozgatásnak?
Az én kutyám 1 éves kora előtt lett ivartalanítva. Ivartalanítás nélkül lehet h 8 évesen elvitte volna a prosztatarák. Rengeteg ismerős kutya lett prosztatarákos mostanában a környezetemben.... Erre már nincs esélye és így ha más betegséget nem kap el, akkor simán elélhet 14-15 évig. Akkor most én toldozgatom az ő életét?
Ráadásul az ember ha szeret valakit (ebben az esetben a kutyáját) akkor azt szeretné ha minél tovább vele maradhatnak (egészségben). Lehet erre azt mondni h önző dolog, de az kövezzen meg először aki nem így érzi.
12.54: a lélelegeztetőgépen vegetálást ne keverjük már össze azzal, h megelőzök betegségeket. Vessükk el az egész orvostudományt, úgy ahogy van, nincs értelme, mivel a természet úgyis megoldja...
De tessék, ő egy 12(!!!) éves ivartalanított szuka.
http://www.youtube.com/watch?v=rgkK5TO22-k
Éppen rohadtul utálja, h a gazdája lehet meghosszabbította az életét.
...hmmm, hát ez a "de majd lesz tőle betegsége" érvelés nekem nagyon furcsa.
ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy ha másfél éves kora körül baltával fejbe csapnánk a kutyát, egészen biztosan nem alakulna ki nála a későbbiekben középfül gyulladás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!