Palotapincsire kell szájkosár (borsod) volánbuszon?
Én ugyanebben a cipőben járok, csak bulldoggal. Még a legkeskenyebb boxer szájszíj orr-része is túl széles neki, lehetetlen ráadni.
Nekem egyszer azt mondta a bkv ellenőr, hogy akkor fonjak neki :)
Én amúgy meg szoktam mutogatni az ilyeneknek a kutya fejszerkezetét, kinyitom a száját, megmutatom, hogy a két fogsora köszönőviszonyban sincs egymással, így meg eleve lehetetlen hirtelen odakapni, vagy ilyesmi. Ettől általában megenyhülnek, és elröhögik ők is a dolgot.
Engem konkrétan nem akart felengedni a borsod volános buszra a sofőr, mert nem volt a yorkshire-omon szájkosár. Mondtam neki, hogy nem Miskolcra megyek, csak a másik faluba, ami 2 megálló, így nagy nehezen felengedett. Volt nálam hordozó is, azt mondta tegyem bele és cipzározzam úgy be, hogy ne tudjon ki jönni. :S
Talán itt olvastam, hogy ez illető is ilyen problémával küszködött, mire kitalálta, hogy elkéri egy ismerősétől a német juhászának a szájkosarát. A kutyát bele tette a szájkosárba, majd felszállt a buszra. Nem mertek belekötni, mert volt rajta szájkosár. Az egész kutya belefért a szájkosárba, de rajta volt.
A buszokon a kis kutyákra 2 szabály vonatkozik: 1, Beleteszed egy hordozóba, ami nem nagyobb, mint a megengedett kézipoggyász és így szállítod.
2, Pórázon, szájkosárral, de akkor jegyet is kell neki venned, mert kérheti az ellenőr és ha nincs meg is bűntethet.
a törpe pincseremet úgy felengedték hogy csak pórázon szájkosár nélkül volt:)
mert olyan kicsi hogy LEHETETLEN neki szájkosarat találni:D
Tök mindegy mekkora a kutya vagy szájkosár, vagy hordozó!
Kedves kérdező! Nem veszel boxot? Akkor a kutyádat légy oly szíves és hagyd otthon.
Ezek alapján a nagyméretű kutyák tulajai is mondhatnák, hogy ugyanmár, nem harap meg senkit. De, MINDEN kutya képes harapni, ha kijön a sodrából. És nem tudhatod, hogy a te kutyádból melyik inger mit vált ki.
Ezek alapján én is mehetnék a kutyámmal, jámborabb mint egy alvó kisbaba, csak németjuhász-roti keverék.
Ez érdekes, sehol nem találni arra példát, hogy valaki szájkosarat tudott volna tenni a palotapincsijére.
Sőt:
"...Mi a helyzet akkor, ha netalántán egy palotapincsivel utazna, viszont a kutya anatómiai adottságai miatt nem viselhet szájkosarat?
- Ha nincs a kutya pórázzal és szájkosárral ellátva vagy az utas a szükséges oltási igazolást nem tudja felmutatni, a személyszállító vasúttársaság az utast és kutyáját kizárja az utazásból – kíméletlenek a MÁV-nál.
György Tibor, a Volán Egyesülés autóbuszközlekedés igazgatója utóbbi problémára megnyugtató választ adott. Autóbuszon engedélyezett rendkívüli esetekben a kézben vagy ölben való szállítás. Azonban ez is csak a kisebb testű állatoknál jelent megoldást. Ugyanakkor a VOLÁN társaságok még nem vontak felelősségre egyetlen alkalmazottat sem, ha eltekintettek a szájkosár vagy más védőeszköz használatától."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!