Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hatósági igazolvány magasabb...

Hatósági igazolvány magasabb összegű családi pótlékról. Milyen kedvezményre jogosít Volánbuszon és BKV-n?

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 09:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én rendelkezem ilyen kártyával! Volán járatokon (távolságin) 90% kedvezménnyel utazom, helyi volán járatokon pedig ingyen. Plusz jöhet egy kísérő velem akire ugyanúgy élnek ezek a feltételek. :)

Vonatjegy-vásárlásnál is elfogadták már a kártyám...

Budapesten pedig metrótól a troliig mindenen mehetek vele ingyen (ha azóta nem változtattak rajta, utóljára tavaly ősszel vettem ott igénybe) a tömegközlekedési eszközökön.

2011. márc. 21. 09:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Az első kommentelő vagyok. Vigyázni kell, mert pl Szegeden az SZKT (Szegedi Közlekedési Társaság) járművein nem él a kedvezmény, így pl a villamosokon és a trolibuszokon. Az autóbuszok viszont Volán-osak. :)
2011. márc. 21. 09:42
 3/8 anonim válasza:
100%
Ha a te nevedre van kiállítva, akkor a Volán és a MÁv járatain 90%-os kedvezménnyel utazhatsz, illetve a BKV járatain ingyen. Ha a gyereked nevére van kiállítva ugyanezek a kedvezmények járnak neked is, de csak ha veled van a gyerek.
2011. márc. 21. 09:59
 4/8 anonim ***** válasza:

"Vonatjegy-vásárlásnál is elfogadták már a kártyám..."

Igen, mert a vonatra ugyanazok a feltételek érvényesek, mint a helyközi és távolsági buszokra. Vagyis ugyanúgy 90%-os kedvezményt kapsz, és a kísérőd is, mindig.

"Vigyázni kell, mert pl Szegeden az SZKT (Szegedi Közlekedési Társaság) járművein nem él a kedvezmény, így pl a villamosokon és a trolibuszokon."

De él, mert helyi közlekedésben mindig ingyenes neked és a kísérődnek, függetlenül attól, melyik városban használod.

Ez benne van egy kormányrendeletben, szóval ha ennek az ellenkezőjét hallottad, akkor átvertek.

2011. márc. 21. 12:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hasznosak voltak :)
2011. márc. 21. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:

"Ha a te nevedre van kiállítva, akkor a Volán és a MÁv járatain 90%-os kedvezménnyel utazhatsz, illetve a BKV járatain ingyen. Ha a gyereked nevére van kiállítva ugyanezek a kedvezmények járnak neked is, de csak ha veled van a gyerek."

Ez marhaság, hiszen én a haverommal ingyen bkv-zunk, És én mégsem vagyok a gyermeke, és ő se az enyém :PP

14/F

2011. márc. 22. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó:

A két dolog nem zárja ki egymást. A válaszoló, akit idéztél, arra hozta fel a példát, ha a kérdező szülő. De azt nem állította, hogy másképp nem működik a kedvezmény.

2011. márc. 22. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Jó, igaz, ELNÉZÉSt kérek:)
2011. márc. 23. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!