Hatósági igazolvány magasabb összegű családi pótlékról. Milyen kedvezményre jogosít Volánbuszon és BKV-n?
Szia!
Én rendelkezem ilyen kártyával! Volán járatokon (távolságin) 90% kedvezménnyel utazom, helyi volán járatokon pedig ingyen. Plusz jöhet egy kísérő velem akire ugyanúgy élnek ezek a feltételek. :)
Vonatjegy-vásárlásnál is elfogadták már a kártyám...
Budapesten pedig metrótól a troliig mindenen mehetek vele ingyen (ha azóta nem változtattak rajta, utóljára tavaly ősszel vettem ott igénybe) a tömegközlekedési eszközökön.
"Vonatjegy-vásárlásnál is elfogadták már a kártyám..."
Igen, mert a vonatra ugyanazok a feltételek érvényesek, mint a helyközi és távolsági buszokra. Vagyis ugyanúgy 90%-os kedvezményt kapsz, és a kísérőd is, mindig.
"Vigyázni kell, mert pl Szegeden az SZKT (Szegedi Közlekedési Társaság) járművein nem él a kedvezmény, így pl a villamosokon és a trolibuszokon."
De él, mert helyi közlekedésben mindig ingyenes neked és a kísérődnek, függetlenül attól, melyik városban használod.
Ez benne van egy kormányrendeletben, szóval ha ennek az ellenkezőjét hallottad, akkor átvertek.
"Ha a te nevedre van kiállítva, akkor a Volán és a MÁv járatain 90%-os kedvezménnyel utazhatsz, illetve a BKV járatain ingyen. Ha a gyereked nevére van kiállítva ugyanezek a kedvezmények járnak neked is, de csak ha veled van a gyerek."
Ez marhaság, hiszen én a haverommal ingyen bkv-zunk, És én mégsem vagyok a gyermeke, és ő se az enyém :PP
14/F
Utolsó:
A két dolog nem zárja ki egymást. A válaszoló, akit idéztél, arra hozta fel a példát, ha a kérdező szülő. De azt nem állította, hogy másképp nem működik a kedvezmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!