Hogyan kell egy kutyát egy babához szoktatni?
hát attól függ ki volt meg előbb ha a kutya megvolt és viszonylag jól idomított akkor csak meg kell neki mutatni a babát és mondani hogy nem bántod na meg persze a folyamatos felügyelet ha együtt vannak.
ha a kutyus most került hozzátok hát az nehéz kérdés először meg kéne tanítani ilyen alapdolgokra pl hogy bírjon megülni egy helyen meg ne ugráljon fel aztán ha már tud viselkedni akkor hozzá szoktatni mindig egy kicsit megmutatni neki a babát
Szia! Ha a kutyus jött később, akkor nagyon egyszerű, mivel egy kész családba csöppen, tehát a kezdetektől aít szokja meg. Ha kölyökkutya, akkor arra kell vigyázni, hogy eleinte játékosságból harapdál, ugrál, finoman rá kell vezetni, hogy a babára vigyázni kell.
Ha a kutya már családtag és úgy érkezik a kis jövevény - nálunk is így volt - akkor érdemes minél hamarabb szoktatni a kutyust a megváltozott körülményekhez. Ami addig előjoga volt a kutyának, azt nem szabad elvenni tőle, mert a babára haragszik majd esetleg miatta. Érdemes már a terhesség ideje alatt engedni a kutyusnak, hogy megszaglássza a pocakot, hadd érezze, van ott valaki. A baba számára vásárolt cuccokat is megszagoltattuk vele, mivel én otthon szültem, így a kutya arról az élményről sem maradt le - persze a másik szobában volt - de tudta, mi történik. Az újszülöttet máris megmutattuk neki. A kutya semmiféle előjogát nem vesztette el, még sétálni is viszem, a babakocsi mellett szépen jön, mondjuk átlagon felül okos és jólnevelt kutya. Most 6 hónapos múlt a lányom, ha kinn alszik a teraszon a babakocsiban, a kutya nem mozdul mellőle és beszól nekem, ha a kicsi fölébredt.
Nemrég jártam úgy, hogy a kicsi a földre terített matracokon játszott, nekem ki kellett szaladnom az udvarra. Hallom, felsír a gyerek, de csak röviden, aztán csönd van. Beszaladok, azt látom, hogy a kutya, fejét a baba ölébe téve kedvesen vigasztalja. A kicsi pedig vidáman paskolgatja a kutyát.
A legjobb barátok, nagyon vigyáz a kutya a babára.
Kedves utolsó hozzászóló,
Nagyon aranyos a történeted minden része. Az otthonszüléstől a kutya-baba barátságig. Én is így szeretnék mindent:)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!